Ο κόσμος θα νικήσει...

Panagiotis Tzamaros/AFP/Getty Images
τι μου εμεινε απο χθες .... κοσμος οχι τοσο πολυς, κατασταση που να μην προδικαζει επεμβαση των ΜΑΤ με χημικα και δακρυγονα.
και ομως αυτο εγινε, γυρω στις 21.30 ξεκινησε η πρωτη ριψη δακρυγονων, ηταν 1-2. ειχε προηγηθει μια λεκτικη διαμαχη διαδηλωτων με τους ματατζηδες που ηταν πισω απο τα καγκελα. και δεν ηταν μονο τα δακρυγονα, ηταν μια φαση οι ματατζηδες σε επιδειξη του υψιστου καθηκοντος τους, εβγαλαν τα γκλομπς και εκαναν κινηση να χτυπησουν διαδηλωτες. χρονικα καπου εκει στην γωνια της βουλης προς β.σοφιας αρχισαν να πεφτουν βροχη τα δακρυγονα και διαφορα χημικα. 

δεν καταλαβα το εγινε, δεν ειχα οπτικη επαφη, αλλα η γενικοτερη αισθηση που ειχα ηταν οτι οι ματατζηδες ηθελαν με τον οποιοδηποτε τροπο να διαλυσουν τον κοσμο και να εκτονωθουν.


ημουν μπροστα στα καγκελα, 2 μετρα αποσταση απο τους ματατζηδες, εβλεπα εναν αξιωματικο να μιλα σε 1-1 στους ματατζηδες μπροστα, οχι αμεσα, να μη δινει στοχο. και ως δια μαγειας, εβλεπες αυτα τα μπατσοπουλα να βαζουν τις μασκες τους..... ωπα λεω, εδω ειμαστε, ετοιμαζονται ..... τι ηταν να το πω, 1-2 λεπτα μετα ειδα να πεφτουν να
δακρυγονα και τα χημικα. απο τη γωνια της βουλης (στη γωνια της
β.σοφιας) ειδα να βγαινουν οι ματατζηδες σαν αφιανισμενοι λυκοι με τα γκλομπς ανα χειρας να χτυπουν τον κοσμο.
τι μου εκανε εντυπωση ....
καποια στιγμη απο τα δακρυγονα προσπαθησα να παω καπου που να ηταν καπως καλυτερα. καθισα στο πεζοδρομιο απο την πλευρα της πλατειας.
εκει ηταν μια κοπελα με τον πατερα της, ο οποιος πρεπει να ηταν πανω απο 60 χρονων. η κοπελα του ελεγε, "πατερα, παμε να φυγουμε δεν θα αντεξεις..."... ο πατερας της να απαντα "οχι, παιδι μου, εδω θα μεινουμε ...."
οταν αρχισαν να πεφτουν τα πολλα δακρυγονα, εγιναν εκλεισεις μεσω μεγαφωνων που υπαρχουν εγκατεστημενα στο συνταγμα, "σας παρακαλουμε, σταματηστε να ριχνετε, υπαρχουν οικογενειες με μικρα παιδια..."
δραματικη εκλειση,δρματικη αδιαφορια των ματατζηδων....
η πλατεια κατω ηταν γεματη απιστευτα απο κοσμο και ομως τα μπατσοπουλα
εριχναν αβερτα αδιαφορωντας για τις οποιες συνεπειες
μετα απο αυτη την κινηση ο κοσμος που ετσι και αλλιως ηταν
εξοργισμενος με τους ματατζηδες εκανε μια κινηση να ανεβει πανω και να ερθει σε συγκρουση σωμα με σωμα με τους ματατζηδες και ολοι εν χορω να φωναζουν "μπατσοι γουρανια δολοφονοι"
αποψη μου εν κατακλειδι ειναι οτι επρεπε να ειναι χθες απιστευτα πολυς κοσμος, καταλαβαινω οτι υπαρχει φοβος, και γω ετσι αισθανθηκα καποια στιγμη.

ΟΜΩΣ, τι θα γινοταν αν ηταν 500, 600 χιλιαδες, 1 εκ κοσμου ...?
μπορουν αυτα τα μπατσοπουλα, αυτοι οι αλητες να καταφερουν ΟΛΟΝ αυτον
τον κοσμο ? ΟΧΙ !!!!!
ευχαριστω, συγγνωμη που σας κουρασα.

Θανος Κ

Σχόλια

  1. Η Δημοκρατία του Πάγκαλου, η Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατία του 1981, η δημοκρατία των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, των χημικών.
    Επιτέλους πότε θα έρθει η Δημοκρατία των Ελλήνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.