Με "μαιμού" ΑΟΖ και στην μισή περιοχή ξεκινούν οι έρευνες υδρογονανθράκων

Από τις 7 Ιουν.2011 το ΥΠΕΚΑ ανάρτησε για διαβούλευση , το σχέδιο διεθνούς πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, της Δυτικής Ελλάδας και Νότια της Κρήτης.
Η επιλεγμένη ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα πρέπει να συγκεντρώσει, να επεξεργαστεί και να ερμηνεύσει τουλάχιστον  …. .. χλμ. 2D σεισμικών δεδομένων στην υπεράκτια περιοχή της Δυτικής και Νότιας  Ελλάδος στο χάρτη της εικόνας.

Ο τίτλος της διεθνούς δημόσιας πρόσκλησης αναφέρεται στην θαλάσσια ζώνη της  ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι :
- Ακόμα και τώρα φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τον όρο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) , πόσο μάλλον να ενεργοποιήσουν την ΑΟΖ.
Για το θέμα σας είχαμε ενημερώσει  ΕΔΩ
- Έστω και έτσι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ΑΟΖ απ το παράθυρο..
- Αφήνουν όμως "ορφανή" την μισή Νότια και ολόκληρη την Ανατολική ΑΟΖ της χώρας μας, κάνοντας εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα καθορισμού της.
- Από ότι διαπιστώσαμε καθορίστηκαν τα όρια της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου Πελάγους και της Νότιας Κρήτης, στη βάση της αρχής της «μέσης γραμμής/γραμμής ίσης αποστάσεως» μεταξύ όλων των εδαφών των εμπλεκομένων χωρών.

Σχόλια

  1. Η υπόλοιπη οριοθέτηση αφορά την Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρο.
    Επισημαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει αποδειχθεί το Δίκαιο της θάλασσας του ΟΗΕ 1982.
    Κατόπιν τούτου οποιαδήποτε μονομερής ή διμερής οριοθέτηση με τη Κύπρο θα έχει ωα αποτέλεσμα την μη αποδοχή από τη τούρκικη πλευρά.
    Στη περίπτωση αυτή σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική η οποιαδήποτε επίλυση των διμερών διαφορών θα πρέπει να προψθηθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
    Επισημαίνεται ότι το "κλειδί" στην όλη υπόθεση αποτελεί το Καστελόριζο.
    Εν πάσει περιπτώσει και η "μιση" οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί ενα σημαντικό βήμα ΄προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να αποτελέσει "μοχλό" πίεσης προς τη τουρκική πλευρά.
    Στο
    http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/all/AB89462E00BC0F73C22575710025E69C?opendocument
    μπορείτε να δείτε το status με τη Κυπριακή ΑΟΖ καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη θέση της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα μήνουμε με τον μοχλό πίεσης στο(ν)......... .
    Το αν κάποιος επικυρώσει ή όχι ένα ψήφισμα του ΟΗΕ αυτό δεν επειρεάζει τους υπόλοιπους από την εφαρμογή του των διαλαμβανομένων σε αυτό.
    Κάποια στιγμή οφείλουμε να σηκωθούμε όρθιοι.
    Αν εμείς το εφαρμόσουμε δηλαδή τι θα γίνει; Θα μας επιτεθούνε οι αλλοι; Έλεος φτάνει πια το σκύψιμο. Α; εφαρμώσουμε τις διεθνείς συνθήκες (Όλες) και όχι να αποκρύπτουμε την ανικανότητά μας να αντλήσουμε επιχειρήματα από αυτές, στο τι κάνει ή τι θα κάνει η άλλη πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.