Η "Χαβάη" στο Ιόνιο

Παραλία Βάλτος στην Πάργα. Είναι η κορυφαία επιλογή για surfing στην Ελλάδα. Όσοι ασχολούνται με το σπορ την αποκαλούν Μέκκα του αθλήματος. Έχει το πιο γνωστό ελληνικό κύμα. Κάθε χρόνο βρίσκεται στην πεντάδα των καλύτερων κυμάτων της Μεσογείου. Μεγάλα ξένα περιοδικά με εκτενή αφιερώματα ανακαλύπτουν μια άλλη... Χαβάη στο Ιόνιο Πέλαγος.
Στον Βάλτο τα νερά της θάλασσας είναι ρηχά και όταν σπάει το κύμα, τα απόνερα σε βγάζουν μέχρι την ακτή. Με καλή ισορροπία στην σανίδα, λυγισμένα πόδια και ανοιχτά τα χέρια, απολαμβάνεις μια συναρπαστική εμπειρία στα κύματα. 

    Ο κοσμοπολίτικος αέρας της Πάργας, έρχεται από το 1959, τότε που τα στελέχη της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας club Mediteranne την ανακάλυψαν και δημιούργησαν εκεί, ένα από τα πρώτα club σε όλο τον κόσμο.

    Η Πάργα είναι μία «νησιωτική» πολιτεία, κτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από ένα μικρό κόλπο. Το ψηλότερο σημείο του οικισμού της βρίσκεται σε υψόμετρο 139 μέτρων. Ο τόπος που είναι γεμάτος ζωντάνια έχει εξαίρετο φυσικό κάλλος, έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.

ΑΠΕ

Σχόλια