ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: Πρωθυπουργός υπό ομηρία και προθεσμία

Μόνη λύση οι εκλογές

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πολιτική ζωή του τόπου για τρεις ημέρες μετατράπηκε σε πραγματικό «θέατρο του παραλόγου». Είδαμε έναν αδύναμο πρωθυπουργό να υποβάλλει το μεσημέρι της Τετάρτης την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεχόμενος αρχικά την πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας και το βράδυ να υπαναχωρεί και να ανακοινώνει ανασχηματισμό. Μετά είχαμε δηλώσεις και παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με βαρύτατους υπαινιγμούς για έλλειμμα ηγεσίας, τις οποίες «σύντροφοί τους» χαρακτήρισαν μέρος ενός σχεδίου νέας «αποστασίας» για να καταλήξουμε σε έναν ανούσιο ανασχηματισμό από τα ίδια παλιά υλικά του ΠΑΣΟΚ, για να επιβεβαιωθεί και η λαϊκή παροιμία «ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμην άλλαξε μήτε την κεφαλήν του».
Το ζητούμενο για τη χώρα ήταν και είναι η αλλαγή πολιτικής και όχι η ανακύκλωση προσώπων για τη διατήρηση ισορροπιών στο κυβερνών κόμμα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αντικατάσταση του κ. Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών είναι απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής του Μνημονίου. Και βέβαια, ο κ. Παπανδρέου στις νέες συνθήκες φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι πλέον ένας πρωθυπουργός υπό ομηρία και προθεσμία.
Δυστυχώς, οι παλινωδίες του κ. Παπανδρέου και η μικροκομματική αντίληψη συμφέροντος του βαθέος ΠΑΣΟΚ απέτρεψαν την δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης που θα μπορούσε για ένα μεταβατικό διάστημα να διαπραγματευθεί εκ νέου το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τώρα, πλέον, η μόνη συμφέρουσα λύση για τον τόπο είναι η προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού. Έτσι κι αλλιώς, το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα, με μοναδικό σκοπό ύπαρξής του το γάντζωμά του στην εξουσία, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε εκλογές κάτω από το βάρος της αποτυχίας του και της κοινωνικής αγανάκτησης».

Σχόλια

  1. Σας πήρανε χαμπάρι
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=406631

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ ανώνυμε των 7:15 υποστηρίζεις αυτή τη συγκεκριμένη θέση της γερμανικής εφημερίδας; Αυτή τη συγκεκριμένη θέση περί Μακεδονίας; Αυτή τη συγκεκριμένη θέση για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο; Συγχαρητήρια. Από αυτά και μόνο καταλαβαίνω με ποιόν έχω να κάνω. Σε πήραμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν περίμενα να υπάρχουν Έλληνες που Θα χαιρόντουσαν με τις αθλιότητες των ξένων μέσων επικοινωνίας. Αυτό είναι κατάντια και ΞΕΦΤΊΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν το συγκεκριμένο μπλογκ, που μας φιλοξενει, χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο ξένα δημοσιεύματα για να κρίνει την νόμιμα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, ανώνυμοι των 17/6/11 11:57μμ και 18/6/11 10:09πμ δεν δείχνεται την ίδια ευαισθησία. Γιατί άραγε ?
    Μήπως γιατί αυτά σας βολεύουν και ικανοποιούν τα όποια κομματικά σας πάθη και απωθημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.