Εσείς τι λέτε, θα παραιτηθεί κανείς; Εμείς σας λέμε ΟΧΙ!!

Την εποχή που γίνεται μία τόσο άνανδρη επίθεση σε μισθούς και επιδόματα, η Ελλάδα σπαταλά σε μορφή προστίμων εκατομμύρια ευρώ!! (σε λίγο ίσως να είναι και δις!!)
Το θέμα έχει ως εξής:
Το 2005 η χώρα μας καταδικάστηκε από ο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τη λειτουργία χιλιών και πλέον ΧΑΔΑ, αλλά δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα τότε, διότι δόθηκε η ευκαιρία στις ελληνικές αρχές να συμμορφώσουν τους δήμους με την περιβαλλοντική νομοθεσία, να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να υλοποιηθούν σύγχρονα έργα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων.
Ωστόσο αυτό δεν κατορθώθηκε. Άρα θα πληρώσουμε τώρα αναδρομικά…
Η Ελλάδα απειλείται με πρόστιμα της τάξης των 34.000 ευρώ ημερησίως για κάθε ενεργή χωματερή και πρόστιμο εφάπαξ από το 2005, καθώς δεν έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ.
Τα “penalties” θα επιβληθούν με δύο τρόπους.
Α. Αναδρομικά από το δύο χιλιάδες πέντε (αν είναι για κάθε μέρα σε κάθε χωματερή από 34000€ χαθήκαμε!!)
και
Β. Ημερησίως, με αποζημίωση 34.000 ευρώ ημηρεσίως (σίγουρα από 1ης Ιουλίου και αλλά και αναδρομικά!!!!!) για κάθε χωματερή χωριστά!!

Τα χρήματα αυτά -πιθανώς- ποτέ δεν θα βγουν από τα ταμεία του κράτους (που θα τα βρίσκαμε άλλωστε), αλλά θα παρακρατηθούν από επιδοτήσεις που είναι να δοθούν στην χώρα μας. Αλλά πρακτικά & ουσιαστικά, δεν είναι το ίδιο;
Ας κάνουμε έναν ενδεικτικό υπολογισμό (τα πραγματικά νούμερα θα είναι πολύυυ μεγαλύτερα), μιας και ποτέ δεν θα μάθουμε το πραγματικό μέγεθος των προστίμων το οποίο θα είναι δις ευρώ!!
Δηλαδή, αν το πρόβλημα είναι εκατό χωματερές για διάστημα τριών μηνών έχουμε…
34000 Χ 90 = 3060000 Χ 100 = 306,000,000 €

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς ότι σε διάστημα λίγων μηνών, η Ελλάδα θα έχει επιβαρυνθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (ίσως και δις) προστίμων…

Τι σημαίνει αυτό;

Αποτυχία της κας Μπιρμπίλη, που θέλει να σώσει τον πλανήτη από την επίδραση του CO2, αλλά αδυνατεί να αποκαταστήσει λίγες εκατοντάδες ΧΑΔΑ

Αποτυχία του κ.Ραγκούση, εμπνευστή του σχεδίου Καλλικράτη (δεν μπόρεσε να οργανώσει ένα χρόνο τώρα) στοιχειωδώς τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του κράτους, ώστε να αποκατασταθούν οι ΧΑΔΑ

Φυσικά πρόκειται και για προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού, της αντιπροερδρίας και της κυβέρνησης , που θεωρεί εύκολο να κόβεις μισθούς και συντάξεις, αλλά δύσκολο το να οργανώσεις την αποκατάσταση και το κλείσιμο των ΧΑΔΑ (σε διάστημα δύο ετών σχεδόν)!

Δεν σας έχει νόημα να γράψουμε κάτι περισσότερο.
Σας το είπαμε ήδη. Δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί κανενός για το θέμα..
Δεν θα παραιτηθεί ποτέ και κανένας.
Θα μας πουν το γνωστό.. παραλάβαμε χάος … και αυτό θα είναι όλο…
(ατάκα που λένε από την εποχή του Σουρή)


http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_8932.html

Σχόλια

  1. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ....
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΗΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!! ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΕΛΟ ΣΟΜΠΡΕΡΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ????
    ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΜΠΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΠΑΡΑΓΡ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!
    ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥ -ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.

    ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΑΡΑΥΤΑ!!!!

    Ο ΚΡΑΝΙΟΠΑΡΜΕΝΟΣ

    12 Ιουνίου 2011 7:49 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
    Σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
    Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

    Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.