Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Το γαλλικό μοντέλο προκρίνουν οι γερμανικές τράπεζες

Κοντά σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας φαίνεται πως βρίσκονται οι ιδιώτες πιστωτές στη Γερμανία.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές συνομιλίες στο Βερολίνο, οι γερμανικοί σύνδεσμοι τραπεζών συμφωνούν επί της αρχής να προτείνουν στα μέλη τους το γαλλικό μοντέλο. Φαίνεται μάλιστα πως υπάρχει ήδη μια προφορική συμφωνία ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν και θα διευθετηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, οι εμπλεκόμενες πλευρές θεωρούν τη γαλλική πρόταση καλή και ενδιαφέρουσα βάση διαπραγμάτευσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αύριο θα γίνει προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει των τελικών, όπως φαίνεται, διαβουλεύσεων της Πέμπτης ώστε να υπάρξει εντός της εβδομάδας σχετική απόφαση.
 
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15195487,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.