Αναλύοντας την ΠΑΣΟΚική "λογική"...

Έλαβα σήμερα το πρωί το προπαγανδιστικό email του ΠΑΣΟΚ με το όνομα "Βασικός Σχολιασμός". Θα το αναλύσω λίγο εδώ για να δούμε μαζί την παράνοια που διακατέχει τους "Σοσιαλιστές" μας.
1) Ξεκινάει λοιπόν με την φράση: "ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ"
Ο Παπανδρέου λοιπόν είναι Εθνικός ηγέτης! Δεν το ξέρατε είπατε; Ε, το μάθατε τώρα. Γιατί; Μα γιατί έχει το όνομα Παπανδρέου. Βασικό λοιπόν σημείο διαφοράς με την Ν.Δ. για μια κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" ήταν σαφώς ότι δεν μπορεί να λείπει από αυτήν ένας Παπανδρέου... ένας... εθνικός ηγέτης! Δηλαδή; Η καρέκλα και το αξίωμα πάνω από όλα.
2) Συνεχίζει με την εξής φράση, διατύπωση "Τι σημαίνει εθνικός ηγέτης; Κάποιος που δηλώνει: 
«Ξέρετε καλά ότι δεν ζητώ ούτε χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες για όσα έκανα. Έκανα το πατριωτικό μου καθήκον και αυτό κάνω και σήμερα, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθομαι, με ενδιαφέρει ο τόπος να πάει μπροστά, να αλλάξει, να δώσει ελπίδα»."

Δεν ζητάει επευφημίες. Μόνο να τον αποκαλούν "Εθνικό ηγέτη"! Μιλάμε δηλαδή για τρομερό ψώνιο. Και μην πει κανείς ότι ο Βασικός Σχολιασμός του ΠΑΣΟΚ δεν αντικατοπτρίζει  τον ηγέτη του...

3) Για να παρουσιάσουν λοιπόν την χθεσινή δήλωση του "Εθνικού ηγέτη" (του Γιωργάκη ντε... μπερδευτήκατε και εσείς;) συνεχίζουν: "Αυτά δήλωνε ο Γιώργος Παπανδρέου στις 25 Οκτωβρίου 2010. Και εδώ και μέρες, με αποκορύφωμα σήμερα, απέδειξε στην πράξη κάθε λέξη των όσων είπε. Παρακάτω η δήλωσή του μετά τις ιστορικές σημερινές εξελίξεις:"

Εδώ μόνο ένα πρόβλημα. Ξέχασαν να τον αποκαλέσουν "Εθνικό ηγέτη". Θα το δει και θα σας μαλώσει βρε!!!

4) Πρώτη φράση της δήλωσης: "Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση."

Ναι, μας τα έχει ξαναπεί. Τι νόημα έχει να τα ξαναλέει; Για να ευλογήσει τα γένια του;

5) Δεύτερη φράση της δήλωσης: "Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων."

Εδώ δίνει ρέστα. Το ΠΑΣΟΚ δεν κυβέρνησε ποτέ την χώρα μέχρι την στιγμή που βγήκε εκείνος (ο "Εθνικός ηγέτης" ντε) πρωθυπουργός. Ούτε ήταν ποτέ υπουργός αυτής της χώρας... Μπα... Για όλα φταίει ο Καραμανλής. Αυτός διόρισε εκατοντάδες χιλιάδες ΠΑΣΟΚους στο δημόσιο. Όχι ο ίδιος και ο πατέρας του, το άλλο κάθαρμα...

6) Τρίτη φράση της δήλωσης: "Με αφοσίωση η Κυβέρνησή μας δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. Και έχει μείνει η χώρα όρθια ανοίγοντας και προοπτικές μεγάλων αλλαγών."

Τι ακριβώς έχει μείνει όρθιο στην χώρα; Θυμίζει χειρούργο που λέει "η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απλά απεβίωσε"!!!

7) Τέταρτη φράση της δήλωσης: "Ζήτησα η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό. Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης."

Γιατί ρε Γιωργάκη; Αφού τα πάτε τόσο καλά... Τι τους θέλετε τους άχρηστους; Αφού όπως λες εσύ, οι άλλοι είχαν φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Σε τι θα σας βοηθήσουν;

8) Πέμπτη φράση της δήλωσης: "Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα."

Εδώ μπερδεύτηκα. Ήθελε να συνεννοηθεί λέει προφανώς για κάτι. Μάλιστα είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα αξιώματα. Δηλαδή; Δεν θα ήθελε στην προσπάθεια αυτή να ηγηθεί ως "Εθνικός ηγέτης" που είναι; Αν είναι δυνατόν. Και τι θα κάνουμε εμείς χωρίς αυτόν; Τον υπεύθυνο "Εθνικό ηγέτη";

9) Έκτη φράση της δήλωσης: "Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους"

Ποιοι όροι ακριβώς δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί; Η επαναδιαπραγμάτευση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος; Δεν νομίζω, καθώς που αλλού θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση; Εκτός αν ήθελε αποδοχή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ απόλυτα από την αντιπολίτευση. Αυτό ήθελε; Δήλωση υποταγής; Όχι συνεννόηση; Η συνεννόηση προϋποθέτει νομίζω δύο πλευρές, όχι μία... Οπότε αυτό που δεν μπορούσε να δεχτεί ο "Εθνικός ηγέτης" ήταν ότι θα έχανε το αξίωμα. Πάει δηλαδή η προηγούμενη τοποθέτηση!!!

10) Έβδομη φράση της δήλωσης: "Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω μάχες για την πατρίδα, για την οικονομία, για τους πολίτες, για αξίες. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες των πράξεών μας απέναντι στη χώρα."

Καλά... αυτή η φράση τα λέει όλα. Εγώ θα δώσω τις μάχες, αλλά για την αποτυχία μου φταίνε οι άλλοι!!!

11) Όγδοη φράση της δήλωσης: " Εγώ θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, το δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και τον Ελληνικό λαό. Αύριο θα σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αμέσως μετά θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Είναι ώρα ευθύνης."

Καλά ρε ζώο... εσύ και η κοινοβουλευτική ομάδα με τα στελέχη σας... το καταλαβαίνω. Τον λαό που τον είδες μαζί σου; Κοίταξες έξω από το παράθυρό σου όταν σου πετούσαν γιαούρτια και αυγά; Όσο για την νέα κυβέρνηση, αφού δεν αλλάζεις πολιτική, τι να την κάνουμε την νέα κυβέρνηση; Έξοδα πάλι ρε ηλίθιε; Πράγματι είναι ώρα ευθύνης όμως. Δικής σου. Εμείς δεν ευθυνόμαστε για ότι σου συμβεί από δω και πέρα...

Σχόλια

  1. Ωραία ανάρηση γεμάτη ήθος, ειδικά η τελευταία παράγρφος. Τα συγχαρητηριά μου στον διαχειριστή του μπλογκ για τις αναρτήσεις του και ειδικά για τη τήρηση των παραπάνω όρων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερώτηση στον διαχειριστή, γιατί το σχολιό μου σχετικά με το άρθρο δεν αναρτήθηκε ?
    Μήπως ενοχλεί ? και λογοκρίθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 9:11 έχεις δίκιο.
    Αυτό το Blog καθυστερεί πολύ να αναρτήσει τα σχόλια μας. Να βάλουμε έκτακτη εισφορά στο διαχειριστή του, να του αφαιρέσουμε το δίπλωμα οδήγησης, ........ και τέλος να τον θέσουμε σε κατ΄οίκον περιορισμό ώστε να αναρτά εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 10.08 ανακάλεσε το σχολιό σου γιατί το μεσοπρόθεσμο ειναι ακόμα ανοικτό και δίνεις ιδέες.

    Και μια απορία πως ξέρεις αν ο διαχειριστής είναι σπίτι ή έξω ? Μήπως είσαι κολητάρι του ? Η είσαι ο ίδιος και το παίζεις ανώνυμος - αγανακτισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.