Eκβιάζει την συναίνεση

Με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία, που ενδεχομένως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες και παρότι δεν έχει τεθεί συγκεκριμένη ατζέντα ο κύριος Παπανδρέου θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων όλες τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα επιμείνει για μία ακόμη φορά στην ανάγκη της συναίνεσης. Φήμες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στη σκέψη του τα περι οικουμενικής κυβέρνησης.....

κατόπιν των ισχυρών πιέσεων, που δέχεται από την τρόικα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που θα αναλάβει η χώρα για να συνεχιστεί η στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στα διεθνή κέντρα, που λαμβάνουν αποφάσεις και τα οποία επιζητούν ισχυρή πολιτική συναίνεση στις δύσκολες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει η Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.


Τουλάχιστον για την ώρα οι πληροφορίες που υπάρχουν τα κυβερνητικά γραφεία αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, ακόμη δηλαδή και να μην τεθεί επικεφαλής αυτής της οικουμενικής κυβέρνησης – εφόσον φυσικά καταστεί δυνατή μια συμφωνία – ο Γιώργος Παπανδρέου!!!


Οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώνονται φυσικά από καμία πλευρά, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός οτι ο κύριος Παπανδρέου προτίθεται να προσέλθει στην αυριανή σύσκεψη συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.


Στην αυριανή συνάντηση έχουν κλιθεί να παραστούν, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.Αντώνης  Σαμαράς, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ.Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος  Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς να πρυτανεύσει η λογική του εθνικού συμφέροντος και θα καλέσει του πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν σε ζητήματα για τα οποία ο ίδιος  εκτιμά ότι μπορεί να υπάρχει περιθώριο συνεννοήσεις.  

 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=124485

Σχόλια

  1. Είναι συνταγματική μια τέτοια μεθόδευση;
    Το Ελληνικό λαό τον έχουν γραμμένο;
    Αποδρά ο ΓΑΠ για να μην λογοδοτήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.