Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Δύσκολα τα θέματα σε Αρχαία και Φυσική

Για πολύ καλά προετοιμασμένους και εξασκημένους μαθητές ήταν τα σημερινά θέματα της Φυσικής, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.
Όπως σχολιάζουν μαθητές και καθηγητές, τα θέματα ήταν...
 πάρα πολλά και ένας μαθητής που δεν είχε εξασκηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί το τρίωρο που είχε στη διάθεσή του για να τα αντιμετωπίσει σωστά.
Στα Αρχαία Ελληνικά, που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, ωστόσο συνεχίστηκε η "παράδοση" των φετινών εξετάσεων που θέλει δυσκολότερα θέματα, απ΄ ό,τι ήταν τα περασμένα χρόνια.

Ιδιαίτερα το άγνωστο κείμενο, που ήταν από τον Ξενοφώντα, κρίνεται από τους φιλολόγους ως ένα από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, ενώ το γνωστό δεν θα προβλημάτισε τους προετοιμασμένους μαθητές.


Όπως σχολιάζουν οι καθηγητές, η μέχρι τώρα επιλογή των θεμάτων οδηγεί σε πτώση των βάσεων σε πολλές σχολές, ενώ μέχρι στιγμής αυτή η πτώση εντοπίζεται κυρίως στην τεχνολογική κατεύθυνση και λιγότερο στην θεωρητική.


Οι υποψήφιοι θα επιστρέψουν στα θρανία των πανελλήνιων εξετάσεων τη Δευτέρα 23 Μαΐου και θα εξεταστούν: στα Λατινικά οι υποψήφιοι θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία οι υποψήφιοι θετικής κατεύθυνσης, και οι υποψήφιοι τεχνολογικής κατεύθυνσης στην Ηλεκτρολογία (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
 
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_5278.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.