Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι καταρρέει το πολιτικό σύστημα.


Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία περνάει μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση, αλλά και τα δύο κόμματα πέφτουν ακόμα πιο πολύ. Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse – RC που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει....


19,5% και το ΠΑΣΟΚ 19%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Αρμα Πολιτών.

Εκείνο που είναι αξιοπρόσεκτο στην δημοσκόπηση αυτή και σε άλλες δύο δημοσκοπήσεις στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (ΠΑΣΟΚ 20,7%, ΝΔ 20,4%) και στον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΟΚ 10,1%, ΝΔ 10%), είναι ότι το «Ζάππειο 2» δεν πρόσθεσε τίποτα στη Νέα Δημοκρατία, απεναντίας μάλιστα, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ελεύθερη πτώση του.

Ταυτόχρονα, αυτό που διακρίνεται πλέον ξεκάθαρα και από τις τρεις δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολίτες έχουν ξεγράψει το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,  το οποίο πλέον καταρρέει με πάταγο και το οποίο φυσικά καμία σχέση δεν έχει με κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού επιτρέπει σε έναν πρωθυπουργό, που το κόμμα του είναι γύρω στο 20% να χειρίζεται, χωρίς κανέναν απολύτως κοινοβουλευτικό ή δικαστικό έλεγχο, τόσο σοβαρά θέματα τα οποία οδηγούν κατευθείαν στην πλήρη εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού. 

hassapis-peter

Σχόλια

  1. Μαλλον οι δημοσκόποι οδηγούν σε ακυβερνησία με την πριμοδότηση της αποχής,ή της γραμμής "ο κανένας" ώστε να χειραγωγούν την κοινή γνώμη.
    Στη Δημοκρατία, κάθε ελεύθερος πολίτης (μη στερούμενος πολιτικών δικαιωμάτων) οφείλει να εκφέρει τη γνώμη του, με την ψήφο του. Αν έχει δική του άποψη και δεν τον ικανοποιούν οι υπάρχοντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρότεινα στον προηγούμενο συμπολίτη μας να διαβάσει το έργο "Περί φωτίσεως" του Ζοζέ Σαραμάγκου. Το σκηνικό, που αποτυπώνει είναι ιδιαίτερα επίκαιρο. Ο αναγνώστης θα συμφωνήσει ότι η μόνη συνειδητή επιλογή, που θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο είναι η επιλογή του λευκού. Ίσως έτσι θα μπορούσε να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του και να λειτουργήσει η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο πατριωτισμός, η αγάπη για τη χώρα μας, η απόφαση να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να σταθούμε όρθιοι, να παλαίψουμε, να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν ...... Ίσως το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, αν το πλαισιώσουμε όλοι όσοι βλέπουμε την αδικία να έχει γίνει ο κανόνας, όσοι γνωρίζουμε ότι οι αξίες δεν αναγνωρίσθηκαν στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας μας, ότι οι αρετές ποδοπατήθηκαν, ότι οι κλέφτες, οι ψεύτες και οι ανίκανοι επιβραβεύθηκαν και αναρριχήθηκαν, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ελπίδα. Αλλωστε το γεγονός ότι ξεκίνησε από τους νέους, που κατά τεκμήριο είναι και αμόλυντοι και που ενσαρκώνουν το μέλλον και την ελπίδα, ο τρόπος της ειρηνικής διαμαρτυρίας τους, η υιοθέτηση πρακτικών αλλυλεγγύης και αλληλοβοήθειας, η μη χρήση κομματικών ή "ιδεολογικών" ταμπελών πρέπει να μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι κάτι καλό θα βγει......

    "Χ.Τ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.