ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
 
Η πλειονότητα των Ελλήνων έχει πεισθεί απολύτως για την αποτυχία της σημερινής κυβερνήσεως, την ανικανότητά της να διαχειρισθεί την σημερινή κρίση και το γεγονός ότι υπήρχαν άλλες λύσεις, προτιμότερες από αυτή που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου. Είναι φανερό, ότι οι Έλληνες αποκαρδιώθηκαν από την διακυβέρνησή του. Απογοητευμένοι όμως φαίνεται πως είναι και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας. Θα έχουν ασφαλώς παρατηρήσει την διγλωσσία του Έλληνος πρωθυπουργού. Άλλα συμφωνεί με τους δανειστές μας, άλλα λέγει στο λαό και άλλα πράττει!
Μετά τις ψευδείς και απατηλές προεκλογικές δηλώσεις του, ότι «υπάρχουν χρήματα» και δεν θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αντιθέτως θα τις αυξήσει, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, οι Έλληνες διαπίστωσαν, ότι...
«δεν έχει ιερό και ίσιο». Γιατί όταν έδιδε ελπίδες στο λαό, λέγοντας, ότι η Ελλάδα μόνη θα αντιμετωπίσει την κρίση, διαπραγματευόταν την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ. Εν γνώσει των συνεπειών που αυτή θα είχε. Αφού σε όποιο κράτος αναμείχθηκε τούτο, η οικονομία του οδηγήθηκε στην εξαθλίωση. Αυτή την κατάληξη είχε πάντα η «τεχνογνωσία του»!
Επομένως ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη του λαού ανεπανορθώτως. Οι ξένοι «Ελεγκτές» μας στο μεταξύ, ανίκανοι να προβλέψουν και μετρήσουν τις αντοχές του λαού μας, βλέπουν ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που επιβάλλουν, λόγω των σοβαροτάτων αντιδράσεων των θιγομένων τάξεων. Και αντί να χαλαρώσουν αυτά επιβάλλουν αυστηρότερα και αξιώνουν από τα κόμματα να συναινέσουν, ώστε να ψηφισθούν νέα μέτρα στη Βουλή και να εφαρμοσθούν από το λαό.
Αλλά και πάλι πλανώνται. Αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα και την ψυχολογία των Ελλήνων. Και αν ακόμα τα κόμματα συμφωνήσουν ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλες θυσίες, ούτε περισσότερα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος του. Γνωρίζει πως οι μέχρι σήμερα στερήσεις του ήσαν μάταιες. Τα χρέη του αυξάνουν αντί να μειωθούν. Και καμιά ελπίδα βελτιώσεως δεν διαφαίνεται. Ενώ δε αυτός καταδικάζεται σε πενία, οι κυβερνώντες δια τους εαυτούς τους και τους ευνοημένους τους, συνεχίζουν τις σπατάλες.
Ο υπουργός των Οικονομικών ταξιδεύει στις ΗΠΑ με πρωθυπουργικό αεροπλάνο, το κόστος ταξιδίου του οποίου υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ. Ο πρωθυπουργός διαμένει στο εξωτερικό σε πολυτελείς σουίτες, κόστους 7.000 ευρώ ημερησίως. Ενώ κόβονται συντάξεις ολίγων εκατοντάδων ευρώ, δίδονται χορηγίες εκατομμυρίων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις ευνοουμένων.
Από απογευματινή εφημερίδα πληροφορηθήκαμε ότι επιδοτήθηκαν με 1,5 εκατομμύρια ευρώ μία ΜΗΚΥΟ μελέτης τάχα, των συνταγμάτων των ανατολικών χωρών και μία άλλη με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την μελέτη των ατομικών δικαιωμάτων των αφρικανικών χωρών! Είναι αλήθεια ότι και άλλα κράτη της Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία αυξάνουν τα χρέη τους δια της προσθήκης νεοτέρων. Αλλά αυτό δεν αποτελεί παρηγορία. Άλλωστε οι Πορτογάλοι επέτυχαν να δανειοδοτηθούν χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, ούτε να περικοπούν τα δώρα των εορτών.
Δεν υπήρξε μεγαλύτερη προδοσία των Ελλήνων από αυτή του σημερινού πρωθυπουργού. Μετά τις άνω απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις του, συνήψε δανειακή σύμβαση, δια της οποίας η Ελλάδα παραιτείται αμετακλήτως της ασυλίας εκ της εθνικής κυριαρχίας, έναντι των δανειστών της. Έδωσε δε το δικαίωμα εις αυτούς να εκχωρήσουν την απαίτησή τους ακόμα και εις εχθρικώς διακείμενα έναντι της Ελλάδος κράτη. Είχε εντολή από το λαό να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση και δεν χρειαζόταν απόφαση της Βουλής με ενισχυμένη πλειοψηφία, κατά τα άρθρα 27 και 28 του Συντάγματος; Εξήγησε ποτέ στο λαό γιατί δεν προσέφυγε στην Κίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, αλλά κατέφυγε στο ΔΝΤ με τους χειρότερους δανειακούς όρους, παραιτηθείς και του δικαιώματος να εξοφλήσει το δάνειο τρόικας και ΔΝΤ δια νέου δανείου από τρίτη χώρα; Είναι ή όχι αληθές, ότι τη δανειακή αυτή σύμβαση συνέταξε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, που συνέβαλε στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν;
Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης αρκούνται στα ημίμετρα του «πακέτου στηρίξεως» και της επιβολής μέτρων περιστολής των δημοσίων δαπανών, τα οποία στην πράξη είναι ανεφάρμοστα ή εφαρμόζονται μόνον σε βάρος των απόρων τάξεων. Περιέργως αποφεύγουν την λύση που θα διασώσει όλες τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Και αυτή είναι εκείνη της πολιτικής ενοποιήσεως των χωρών τούτων.
Διότι δι΄αυτής τα χρέη των επιμέρους κρατών θα γίνουν οφειλές της Ενωμένης Ευρώπης, που θα αποτελεί την δευτέρα οικονομική δύναμη στον κόσμο, με αποτέλεσμα να διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των αγορών, ώστε να μην έχουν φόβους για την βεβαία εξόφληση των δανειστών σε κάθε περίπτωση.
Δια της ενοποιήσεως αυτής θα καταστεί εφικτή η μείωση των δημοσίων δαπανών. Θα περιορισθεί το υπεράριθμο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών. Θα επιβληθούν ενιαίοι κανόνες προσλήψεως και μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εκλείψει η αθλία συναλλαγή μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων, για την εξασφάλιση μιας θέσεως στο δημόσιο. Και θα συντάσσονται οι προϋπολογισμοί των κρατών υπό την εποπτεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας.
Παρά τις λεκτικές καταδίκες των πελατειακών σχέσεων κυβερνήσεων και λαού, η σημερινή κυβέρνηση αντί να μειώσει, αυξάνει τον αριθμό των υπαλλήλων δια νέων προσλήψεων, εκτός διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όπως έχει καταγγελθεί στον ημερήσιο Τύπο. Δεν εννοεί να εγκαταλείψει τις συνήθειες του «Κινήματος» που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό αδιέξοδο. Ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος, παρέσυρε τους νέους των επαρχιών να εγκαταλείψουν την πατρώα γη, για να διορισθούν στο δημόσιο. Και τώρα ο ίδιος μηχανισμός καλείται από τους δανειστές μας να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους υπεραρίθμους υπαλλήλους του.
Η κυβέρνηση αδυνατούσα να επιβάλλει τα ενδεικνυόμενα μέτρα πελαγοδρομεί και παραπαίει. Διατηρεί αμείωτο τον αριθμό των υπαλλήλων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Και αντί της ιδιωτικοποιήσεως αυτών, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από την επιβάρυνση της ετησίας επιχορηγήσεώς τους, τις διατηρεί και καταφεύγει στην εύκολη λύση της μειώσεως μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.
Οι σημερινοί διαχειριστές της οικονομίας της χώρας, με τις ανόητες δηλώσεις τους κατ΄ αυτής και των Ελλήνων, επέτυχαν να μεταβάλλουν τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως σε δανειακή κρίση της χώρας. Ενδιαφέρθηκαν δε μόνον για το πώς θα αυξηθούν τα δάνεια και όχι για το πώς θα περιορισθεί το σπάταλο κράτος. Γι΄ αυτό και ζητούν θυσίες μόνο από το λαό και συγκεκριμένως από τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Τις συντάξεις όμως του δημοσίου, για τις οποίες έχουν γίνει οι νόμιμες πολυετείς κρατήσεις, δεν είχαν το δικαίωμα να τις μειώσουν, η δε μείωσή τους συνιστά πράξη παράνομη και ποινικώς κολάσιμη.
Αντιθέτως τις συντάξεις υπαλλήλων και τεχνικών των ΔΕΚΟ, για τις οποίες δεν έχουν γίνει πολυετείς κρατήσεις, δεν τολμούν να θίξουν, όπως δεν τολμούν να περιορίσουν και τον αριθμό των υπαλλήλων τους. Ολίγον μετά την αποκάλυψη επιδοτήσεως συνδικαλιστικού σωματείου με πέντε εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΚΟ εργοδότη του, το υπουργείο Εργασίας προϋπολογίζει κονδύλιο 19,2 εκατομμυρίων ευρώ προς συνδικαλιστικές οργανώσεις!
Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αντί των επιχειρήσεων, καταλήγουν στο κράτος, τις νομαρχίες και τα συνδικαλιστικά σωματεία, για να «οργανώσουν τα αρχεία τους», να «εκπονήσουν μελέτες αντιμετωπίσεως της εργοδοσίας τους», για «προσκυνηματικό τουρισμό» κλπ. Η κρατική διαφήμιση εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον Τύπο του εκβιασμού και τα ηλεκτρονικά μέσα, που αναπτύσσουν την καταστροφολογία, πιέζουν δε για την συνέχιση της κρατικής χρηματοδοτήσεως. Παραλλήλως οι ελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί αδρανούν.
Ανέβαλαν την παραλαβή των δηλώσεων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 για 15 ημέρες, διότι αδυνατεί, λέγουν, να τις δεχθεί το σύστημα (!) σε εποχή που το κράτος έχει άμεση ανάγκη εισπράξεων. Και τί έκαναν οι αρμόδιοι ένα ολόκληρο έτος για να προετοιμάσουν την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων; Εικόνα διαλύσεως του κράτους εμφανίζουν οι περισσότερες υπηρεσίες.
Μία πρόεδρος Εφετών, που υπέβαλε τα δικαιολογητικά της προς συνταξιοδότηση τον Σεπτέμβριο του 2010, ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση και πρέπει να συντηρείται από τους συγγενείς της. Όσο για το «εφάπαξ», Κύριος οίδε, αν και πότε θα το εισπράξει!  Πρόωρες συντάξεις στις ΔΕΚΟ και το στρατό έχουν μεταβάλλει την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων παραγωγικών ηλικιών, πολλούς των οποίων το κράτος έχει μετεκπαιδεύσει στο εξωτερικό, δαπανήσαν τεράστια ποσά. Τώρα συνταξιοδοτούνται πριν υλοποιήσουν όσα διδάχτηκαν για τον εκσυγχρονισμό της διοικήσεως.
Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών θα περάσουν στην ιστορία της Ελλάδος ως οι πλέον άσχετοι με την οικονομία διαχειριστές της, χωρίς στοιχειώδη ανθρωπισμό. Ανακοίνωναν με υπομειδίαμα χαιρεκακίας, περικοπές συντάξεων παλαιμάχων της ζωής, που ήσαν ιερές. Γιατί προορίζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής και νοσηλείας, αλλά και για την ενίσχυση ανέργων ή σπουδαζόντων τέκνων και εγγονών.
Η κατάργηση των δώρων εορτών, η μείωση μισθών και συντάξεων και παραλλήλως η αύξηση των παροχών ρεύματος, ύδατος και τηλεφώνου, προ παντός δε η ληστρική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, καθώς και της φορολογίας του εισοδήματος και του ΦΠΑ, εδιπλασίασαν τις αυτοκτονίες πολιτών, προς αποφυγήν της εξαθλιώσεως, στην οποίαν έφερε τη χώρα η χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας της Ελλάδος. Η ανεργία και η ανέχεια μέσα σε ένα χρόνο κορυφώθηκαν. Το κέντρο των Αθηνών έχει μεταβληθεί σε κέντρο εμπορίου ναρκωτικών, αγοραίου έρωτα και εγκλήματος. Πολίτες δε ληστεύονται ή δολοφονούνται για να τους αφαιρεθούν αντικείμενα ελάχιστης αξίας.
Φρίκη!
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=68623

Σχόλια