Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Η παρέμβαση Σαμαρά και η στάση Παπανδρέου

Η ΣΘΕΝΑΡΗ και υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην αποτυχημένη πολιτική του Μνημονίου έπιασε τόπο. Μετά τη δήλωση – παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. μέσω του Ελεύθερου Τύπου ότι δεν πρόκειται να στηρίξει αδιέξοδες πολιτικές που ζημιώνουν τη χώρα, η Τρόικα υποχρεώθηκε να υπαναχωρήσει και να αποσυνδέσει από την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου την προϋπόθεση της συναίνεσης – την οποία, εκβιαστικά, απαιτούσε τις προηγούμενες ημέρες, και μάλιστα εγγράφως. Είναι προφανές ότι οι έντονες πιέσεις...
για την επιζητούμενη συναίνεση ασκήθηκαν προφανώς σε πλήρη συνεννόηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος αναζητά, απεγνωσμένα και με οποιονδήποτε τρόπο, σωσίβιο για να διασωθεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Εχει ήδη εκχωρήσει ένα σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας με την υπογραφή του Μνημονίου και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να παραδώσει και τα «κλειδιά» της χώρας στους δανειστές της, αποδεχόμενος την ουσιαστική κατάργηση του θεσμικού ρόλου, τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι αδύναμος να διαπραγματευθεί αποτελεσματικές λύσεις με την Τρόικα και ανίκανος να προωθήσει αποδοτικά μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας. Επιπλέον, δεν είναι σε θέση να ελέγξει ούτε το εσωτερικό της κυβέρνησής του που σπαράσσεται από τις έριδες μεταξύ των υπουργών, με τελευταία περίπτωση την αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση με φόντο τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων του Δημοσίου. Το χειρότερο, όμως, για τη χώρα και τους πολίτες της είναι ότι τις επόμενες ημέρες έρχεται και ο νέος λογαριασμός της αποτυχίας, ύψους τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.