Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

ΣΟΚ: Σταματούν να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες!!!

 -Οι "εργαστηριακοί γιατροί" θύματα της τακτικής "Δεν πληρώνω" της Κυβέρνησης.
- Από τις 16 Μαϊου σταματούν τις συμβασεις τους με Ταμεία!

Η είδηση ανακοινώθηκε χτες, μετά από μία πανελλαδική συνάντηση των "εργαστηριακών γιατρών" (είναι οι  βιοπαθολόγοι- μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι, ακτινολόγοι και αυτοί των διαγνωστικών κέντρων) στην Αθήνα. Αποφάσισαν, επειδή θεωρούν ότι το κράτος τους κοροϊδεύει αφού εδώ και 6 μήνες τους υπόσχεται ότι θα τους εξοφλήσει αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, να μην

εκτελούν παραγγελίες ασφαλιστικών ταμείων για εξετάσεις επί πιστώσει από τις 16 Μαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από την μεθεπόμενη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι Δημοσίου και του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια θα πληγαίνουν στα ταμεία τους για να εισπράττουν το αντίτιμο...
Δείτε παρακάτω όλη την ανακοίνωση της σύσκεψης, όπως δημοσιοποιήθηκε χτες.


Δημόσιο, ΤΑΠ-ΟΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/5/2011

Προς :


Όλα τα ΜΜΕ, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο


Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα εποπτεύοντα υπουργείαΜε πρωτοβουλία της Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ και των επί μέρους φορέων που την απαρτίζουν έγινε στην Αθήνα με επιτυχία το Α΄ Πανελλήνιο Πανεργαστηριακό Ιατρικό Συμβούλιο Φορέων Ιδιωτικής Υγείας, με κύριο θέμα : « Οι καθυστερήσεις των δαπανών μας από τα ασφαλιστικά ταμεία σαν αιτία της κατάρρευσης της ιδιωτικής υγείας».


Με την συμμετοχή όλων των φορέων, από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους μέχρι και τα μεμονωμένα ιατρικά εργαστήρια, και αφού έγινε διαβούλευση , πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία η παρακάτω απόφαση, που περιγράφεται και στο αντίστοιχο Πρωτόκολλο Συνεργασίας:


«Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς θα αναστείλουμε την επί πιστώσει εφαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, (με την παρούσα ή την μελλοντική τους ονομασία ) που καθυστερούν την εξόφληση των δαπανών μας υγειονομικής περίθαλψης πλέον του εξαμήνου και απαιτούμε την άμεση απόδοση των οφειλομένων.Ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του μέτρου ορίζεται η 16 Μαίου 2011 και η διάρκεια της θα είναι επ΄ αόριστον , μέχρις εξοφλήσεων των οφειλομένων, όπως η σχετική Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία ορίζει».


Η συντονιστική επιτροπή του Γενικού Συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε με απόλυτη πλειοψηφία για τα παρακάτω:


Α) Να φροντίσει για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από τους συμμετέχοντες φορείς.


Β) Να διαβιβάσει το παρόν Δελτίο Τύπου σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο)


Γ) Να κοινοποιήσει το παρόν σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και τα εποπτεύοντα υπουργεία.


Δ) Να αναρτήσει το παρόν σε όλες τις σχετικές ιστοσελίδες.


Ε) Να μεριμνήσει για την ενημέρωση όλων των μελών των επί μέρους εργαστηριακών σωματείων, ενώσεων και φορέων , αλλά και όλων των κληθέντων, στο Γεν. Συμβούλιο, ανεξάρτητα από την παρουσία τους ή τη συμμετοχή τους σε αυτό, και τέλος


ΣΤ) Να εποπτεύσει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από τους υπογράφοντες το Πρωτόκολλο Συνεργασίας..


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. ΓραμματέαςΛ. Αναγνώστου Α. Πλακιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.