Αντώνη κόψε τον Γόρδιο δεσμό...

Ο Αλέξανδρος έφθασε στο Γόρδιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 333 π.Χ.
Εκεί, στο ανάκτορο των παλαιών βασιλέων της Φρυγίας, βρισκόταν το άρμα του Γόρδιου ως ανάθημα στον Δία. Ο ζυγός του άρματος ήταν δεμένος με φλοιό κρανιάς και ο δεσμός ήταν τόσο περίπλοκος, ώστε δεν διακρινόταν πουθενά η αρχή του. Σύμφωνα με την κρατούσα παράδοση, όποιος έλυνε τον Γόρδιο δεσμό, θα κυριαρχούσε στην Ασία. Ο Αλέξανδρος μετέβη στο ανάκτορο, εξέτασε τον δεσμό και τον έλυσε εύκολα. Ο τρόπος με τον οποίο τον έλυσε παραμένει μυστήριο.
Αυτό χρειαζόμαστε και εμείς στην σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Χρειαζόμαστε κάποιον να κόψει τον γόρδιο δεσμό, που μας έχει δέσει και έχει τυλιχθεί σαν θηλιά γύρω απ το λαιμό μας.
Το μνημόνιο, η πίεση που μας ασκείται, οι ωμοί εκβιασμοί από την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η ανικανότητα της κυβέρνησης και το ξεπούλημα στο οποίο μας οδηγούν, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση.
Μια κατάσταση που κάνει τον γόρδιο δεσμό να ωχριά μπροστά της..
Σε αυτή την φάση, σε αυτή την κατάσταση περιμένουμε απ τον Αντώνη Σαμαρά, να κάνει αύριο το καθήκον του και να μας λυτρώσει...
Περιμένουμε τον Αντώνη Σαμαρά να πει το ΟΧΙ, στις νεφελώδεις, υπόγειες, σκοτεινές και ανίερες συμμαχίες με τα δεκανίκια και τα εξαπτέρυγα.
Περιμένουμε απ τον Αντώνη Σαμαρά να κόψει τον Γόρδιο δεσμό !!

Σχόλια

  1. Ο ηγέτης αναγνωρίζεται από τη τομή κάνει. Δίνει λύση στο πρόβλημα και προχωράει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.