Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Ανοχύρωτη Πολιτεία

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ το Σάββατο το βράδυ, μέσα κι έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο αποτελούν ντροπή για το ποδόσφαιρο, την Πολιτεία και τους θεσμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς φαίνεται πως δεν θα είναι και η τελευταία. Το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης των χούλιγκαν, οι οποίοι -σαν να μην τρέχει τίποτα- το είχαν μετατρέψει σε πραγματική μπαρουταποθήκη. Οι «γνωστοί άγνωστοι» των γηπέδων, που έχουν καταντήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο μια περιθωριακή κατάσταση που
απολαμβάνουν πλέον μόνο οι ίδιοι, έδρασαν ξανά εντελώς ανενόχλητοι από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία επεφύλαξε στον εαυτό της το ρόλο του θεατή. Η πραγματικότητα των ελληνικών γηπέδων ...
προσβάλλει τους πολίτες και ουσιαστικά τους απαγορεύει να απολαύσουν ένα λαοφιλές άθλημα.

Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ με εικόνες σαν αυτές που είδαμε προχθές και οι οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται με εντυπωσιακή συχνότητα, χωρίς κανείς να προσπαθεί να τις απαλείψει. Προχθές θα μπορούσε να βρίσκεται στο γήπεδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - τελευταία στιγμή ακύρωσε, ευτυχώς, την παρουσία του. Θα μπορούσε επίσης θεωρητικά να είναι εκεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Πολιτισμού. Δεν βρίσκονταν στο γήπεδο, δεν βρίσκονται όμως ούτε καν εκεί που απαιτεί το καθήκον τους, αφού αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά και αυτοί -όπως και πολλοί προκάτοχοί τους- αναποτελεσματικοί. Αυτά που συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα αποτελούν κλασικό δείγμα εκφυλισμού της διακυβέρνησης του τόπου. Μια Πολιτεία που σηκώνει τα χέρια μπροστά στους «γνωστούς αγνώστους» είναι ανοχύρωτη, αδύναμη, κατώτερη των περιστάσεων. Ποιος θα βρει επιτέλους το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά; Οι αρμόδιοι υπουργοί, αντί να κρύβονται, θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις, αφού δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.