Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Το Αντάρτικο των Ποντίων

Μετά την επικράτηση του Κεμάλ, για να λύσουν το εθνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι Τούρκοι εθνικιστές επιχείρησαν τη φυσική εξαφάνιση των γηγενών εθνοτήτων. Κάτι τέτοιο είχε ως αποτέλεσμα την οδυνηρή γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το τέλος του Πόντου πλησίαζε με γοργούς ρυθμούς.

Στις 19 Μαΐου του 1919 αποβιβάζεται ο Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα και σηματοδοτεί τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με την αρωγή της μυστικής οργάνωσης που είχε συγκροτήσει για αυτό το σκοπό...
Mutafai Milliye, κατάφερε να κηρύξει το μίσος κατά των Ελλήνων και να ολοκληρώσει το μοχθηρό σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού στοιχείου από τη Μικρά Ασία.

Με την κρατική τρομοκρατία, τις εξορίες, τις κρεμάλες, τους βιασμούς, τις πυρπολήσεις χωριών, τις στυγνές μαζικές δολοφονίες και τα εργατικά τάγματα, προσπάθησαν εκτοπίσουν και τους τελευταίους πυρήνες Ελληνικού Ποντιακού στοιχείου που είχαν παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκαν. Τελικά όμως όλα τα παραπάνω ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά και να οργανώσουν τα ηρωικά Ποντιακά αντάρτικα για να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό.

Είναι γεγονός πως τα θύματα της Γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερο αν ο γενναίος Ποντιακός λαός δεν έκανε το αντάρτικο. Κάτι που έχει αποσιωπηθεί πλήρως και τεχνηέντως αποκρύπτεται από κάθε βιβλίο.

Δεν πρέπει ποτέ να λησμονηθεί η θυσία χιλιάδων Ελλήνων που ξεψύχησαν υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους να μένουν στις προαιώνιες εστίες του ελληνισμού, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Θα είναι πάντοτε στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.