Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!

Όπως εξήγησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ευρείας θεαματικότητας ο καθηγητής του Εργατικού δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης κος Καζάκης, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΜΑ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ από το Ελληνικό Δημόσιο!!!
Και αυτό διότι "το μέρος του Προϋπολογισμού που κατευθύνεται για την πληρωμή συντάξεων και μισθών, καθώς και γενικότερα για την λειτουργία του κράτους ...
είναι υποπολλαπλάσιο των συνολικών εσόδων!! Με την έννοια αυτή αυτό που δημιουργεί τον κίνδυνο (στάσης πληρωμών, δηλαδή "χρεωκοπίας") ΔΕΝ είναι η  πληρωμή μισθών συντάξεων κλπ, αλλά είναι η πληρωμή του χρέους (προς τις ξένες τράπεζες) και μάλιστα με τοκογλυφικά επιτόκια!!
Αυτό που δεν λέει ο κος Παπακωνσταντίνου (ο οποίος δήλωσε πως αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση στις 15 Ιουλίου η Κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις) είναι οτι βρέξει - χιονίσει εκείνος θεωρεί οτι πρέπει να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια [γιατί, στη συνέχεια ο καθηγητής υποστήριξε οτι τα δάνεια (κεφάλαιο) που έχει πάρει η Ελλάδα τα έχει αποπληρώσει, και αυτά που οφείλει και πληρώνει τώρα είναι μόνο τα τοκοχρεωλύσια(!!!)]. Αν όμως είσαι μέσα σε ένα σπίτι που έχεις πάρει δάνειο από μια Τράπεζα, αν τα χρήματα που παίρνεις δεν σου φτάνουν και να φας και να ξεπληρώσεις τη δόση, αν ξεκινήσεις οτι πρώτα πρέπει να πληρώσεις την (δόση στην) Τράπεζα, είναι βέβαιο οτι θα πεινάσεις!!!"

Συνεπώς, όπως είπε και ο καθηγητής, "τα χρέη δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρωθούν"! (Οπότε και οι δανειστές θα υποχρεωθούν σε συμβιβασμό...)

Βέβαια το πρόβλημα είναι οτι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ (ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ*!!! 


Είπε κι άλλα ο καθηγητής, όπως οτι αυτή η πολιτική "ανεξάρτητα από προθέσεις, οδηγεί στην καταστροφή""ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος" που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ανάκαμψης,, θυμίζει "κατοχική αγοραπωλησία" (όταν για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά ξεπουλιώνταν ολόκληρα σπίτια στους μαυραγορίτες, και μετά την κατοχή δεν έγινε αποκατάσταση του αδικου αυτού τρόπου μεταβίβασης) "οι Έλληνες (εργαζόμενοι) σέρνονται σε σκλαβοπάζαρα", "δείτε πόση καταστροφή συσσωρεύεται στην κοινωνία και στη ζωή των ανθρώπων!!
"

*Με την ευκαιρία και όσον αφορά για το πως θα γίνει το ξεπούλημα, μια που η Κυβέρνηση υποθήκευσε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, σας στέλνω ένα άρθρο που αλίευσα στο ίντερνετ:Λίγες μέρες χρειάστηκαν για να καταλάβουμε τι εννοούσε ο Γιούνκερ όταν έλεγε ότι όσα θα συμβούν στην Ελλάδα "ξεπερνούν τη φαντασία ακόμη και των Ελλήνων". Η κυβέρνηση ανακοίνωσε βιαστική γενική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ξεπούλημα στην τρόικα, στην οποία έδωσε και τα κλειδιά, ώστε να ελέγχει αυτή σε ποιον και πότε θα πουληθούν οι δημόσιες εταιρείες και τα ακίνητα.

Υιοθετήθηκε το μοντέλο που είχε επιλεγεί για την Ανατολική Γερμανία, όπου οι αποκρατικοποιήσεις είχαν ανατεθεί σε μη κρατική εταιρεία. Αποτέλεσμα; Στην τετραετία 1990-1994 έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια οι άνεργοι και, αντί για έσοδα, δημιουργήθηκαν χρέη 270 δισ. μάρκων.

Το ίδιο "οραματίζεται" και ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να "αποσοβιετικοποιηθεί" η ελληνική οικονομία! Μίλησε μάλιστα σαν παλαιά νομενκλατούρα που διεκδικεί μερίδιο στη λεηλασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του "να μη λιγοψυχήσουν". Δεν έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα να παραδεχτεί ότι με την πολιτική του ρίχνει το καράβι στην ξέρα. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο ζητώντας για φέτος πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ και τώρα ζητεί άλλα 6,4 δισ. για το δεύτερο εξάμηνο και συνολικά 28,4 δισ. μέχρι το 2015. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 16% με 700.000 ανέργους και η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις άλλων 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δεν είναι μόνο η κυβερνητική ανικανότητα που διαλύει τον δημόσιο μηχανισμό. Είναι, κυρίως, τα επίχειρα της μνημονιακής πολιτικής που σκοτώνουν την οικονομία, συρρικνώνουν τη δυνατότητα φορολογικών εσόδων και εκποιούν τη δημόσια περιουσία.

Οι Βρυξέλλες ζητούν συναίνεση με το ζόρι, με τον πρωθυπουργό να τρομοκρατεί την κοινωνία ότι τα διαθέσιμα χρήματα του ελληνικού κράτους τελειώνουν τον Ιούλιο. Τι έγιναν οι δεσμεύσεις του, πέρυσι που υπέγραφε το Μνημόνιο, ότι εξασφαλίζει τη ρευστότητα του κράτους μέχρι το 2012;

Σε μια τέτοια πολιτική, που θυμίζει αποικιοκρατικές περιόδους, είναι δύσκολο να συναινέσουν ακόμη και οι από καιρό πρόθυμοι...

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν θα συναντήσει αντίδραση, ποντάροντας στον φόβο και την κατατρομοκράτηση των πολιτών, θα διαψευσθεί! Πολλά μπορεί να υφίστανται οι πολίτες, αλλά καμία κοινωνία δεν αυτοκτονεί! Βρίσκει τρόπους να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμά της και να ανασυνταχθεί.

Γ.Παπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.