Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Λεφτά υπήρχαν… στο ΔΝΤ

(του Μάνου Οικονομίδη)
Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με το πότε ακριβώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι… αποπροσανατολιστική.
Γιατί να κατηγορούμε τον Γιώργο Παπανδρέου για εθνική παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, πριν από τις κάλπες του Οκτωβρίου του 2009, και να μην «διαβάσουμε» διαφορετικά την πρωτοβουλία να συνομιλεί… ψιθυριστά με τον Ντομινίκ Στρος-Καν; Κι αν ο 3ος Παπανδρέου που έγινε Πρωθυπουργός, επεδίωκε απλά να επιβεβαιώσει ότι υπήρχε δόση αληθείας στην προεκλογική εξαγγελία του πως… λεφτά υπάρχουν; Την οποία πίστεψαν οι… ιθαγενείς, και τον ψήφισαν.
Σύμφωνα με την αφήγηση του Γάλλου Σοσιαλιστή με την πόρσε, ο οποίος φαντάζεται τον εαυτό του σε θέση ενοίκου των Ιλισίων Πεδίων, μετά τον Νικολά Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανοίξει αλληλογραφία μαζί του, μετά τις ευρωκλογές του 2009. Τότε που όλα άρχισαν να δείχνουν ότι ο Καραμανλής θα έχανε την εξουσία.
Ο σημερινός Πρωθυπουργός λοιπόν, είχε προχωρήσει σε τόσο αναλυτικές συζητήσεις με τον DSK και τους «χαμηλόβαθμους υπαλλήλους» του ΔΝΤ, ώστε να είναι απόλυτα βέβαιος ότι… λεφτά υπήρχαν.
Γι’ αυτό και το βροντοφώναζε προεκλογικά. Λεφτά υπήρχαν, αλλά στο ΔΝΤ. Και οι συχνές επικοινωνίες με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, στόχευαν στο να επιβεβαιώσουν ότι τα λεφτά…
θα ήταν εκεί και θα μας περίμεναν. Εφόσον η Ελλάδα δεν παρέκλινε από τον οδικό χάρτη που έμελλε να ανοίξει την Κερκόπορτα της ευρωζώνης, για τον υπερατλαντικών συμφερόντων διεθνή οργανισμό. Και η Ελλάδα, έμεινε μέχρι κεραίας συνεπής σε εκείνες τις συζητήσεις. Τα λεφτά (του ΔΝΤ) ήρθαν. Και η εθνική αξιοπρέπεια… πήγε περίπατο.
(statesmen.gr)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.