Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Προβοκάτσια: Τουρκική σημαία σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!

Σε μείζονα προαναγγελθείσα πρόκληση, με πολλά στοιχεία από την περσινή  επιχείρηση των Τούρκων ισλαμιστών με το σκάφος "Μαβί Μαρμαρά" στο Ισραήλ, προχωρά η Τουρκία: Αύριο ο Τούρκος ορχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, (διάδοχος κεντροδεξιός πολιτικός σχηματισμός του κόμματος του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και της Τανσού Τσιλέρ), Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ανακοίνωσε ότι θα κάνει απόβαση στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι για να καρφώσει την τουρκική σημαία!
Όλα αυτά την στιγμή που ελληνική αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ εκτελώντας εντολές της πολιτικής ηγεσίας επισκέπτεται από σήμερα την Τουρκία για να συζητήσουν τα ...


Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης,
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα του υποψήφιου βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και απόστρατου συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι, την δόξα του Γιαλίμ φαίνεται να ζήλεψε ο ορχηγός του κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ ο οποίος φιλοδοξεί να αποβιβαστεί αύριο στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.
Το τουρκικό "Δημοκρατικό Κόμμα" θα διοργανώσει αρχικά εκδήλωση στα τουρκικά παράλια και ακολούθως «θα ξεκινήσουμε με σκάφη για τα νησιά μαζί με τον πρόεδρο του κόμματός μας για την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσουμε κανένα εμπόδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τοπικός κομματικός παράγοντας!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα από το 2004…..
Η τοποθέτηση αυτή του Ζεϊμπέκ αποτελεί κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Φυσικά όλες αυτές οι ανακοινώσεις προθέσεων για αποβίβαση στα ελληνικά νησιά και ανάρτησης της τουρκικής σημαίας σε αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος της ρητορείας κάποιου υποψήφιου βουλευτή στα πλαίσια φυσικά των υπερβολών για την προσέλκυση ψηφοφόρων.
Από ελληνική πλευράς έχουν γίνει συστάσεις στην Άγκυρα να "μαζέψουν" τον Ζεϊμπέκ, αλλά παρά την δριμύτατη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ την επαύριο του επεισοδίου που προκάλεσε ο απόστρατος Ο.Γιαλίμ και αποκάλυψε το defencenet.gr, η Άγκυρα δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάτι τέτοιο. 
Εάν τελικά οι τουρκικές αρχές δεν αποτρέψουν αυτήν την απίστευτα προκλητική κίνηση του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ τότε είτε θα συμφωνούν με το επιχείρημα του, είτε θα είναι ανίκανες να σταματήσουν μία προβοκάτσια που ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.
Το Λιμενικό έχει λάβει σαφείς εντολές να μην επιτρέψει την προσέγγιση στα δύο νησιά των τουρκικών σκαφών με "Κάθε τρόπο"... Πάντως στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται μεγάλες τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις στο πλαίσιο άσκησης προσβολής σκαφών επιφανείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_9874.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.