Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για τη λειτουργία της Σχολής Μελισσοκόμων

-Πρόκειται να θέσει το θέμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη όπως ανέφερε στον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Γεράσιμο Κράγια
-Περιφέρεια Θεσσαλίας και Μελισσοκόμοι συνδιοργανώνουν ημερίδα για να την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με το μέλι
-Αυστηροί έλεγχοι κατά της νοθείας στο μέλι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας
Πρωτοβουλία για τη λειτουργία της Σχολής Μελισσοκόμων στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε σήμερα συνεργασία με τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Γεράσιμο Κράγια.

Ο κ. Κ. Αγοραστός είπε ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη πρόκειται να θέσει με έμφαση το θέμα υπενθυμίζοντας στον Υπουργό τη δέσμευση που ανέλαβε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα.
Ο κ. Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για αυστηρούς ελέγχους από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, με στόχο την αντιμετώπιση της νοθείας στο μέλι.
Παράλληλα, έκανε ασμένως δεκτή την πρόταση του κ. Γερ. Κράγια να συνδιοργανώσει η αιρετή Περιφέρεια τον προσεχή Δεκέμβριο ημερίδα για το μέλι για να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό στη Θεσσαλία.
Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για άλλα θέματα που αφορούν τους μελισσοκόμους όπως τα προβλήματα που δημιουργούν στη μελισσοκομία οι ανεξέλεγκτοι ψεκασμοί και η κλοπή μελισσοσμηνών.

Σχόλια