Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ήρθε η στιγμή να "αρπάξουν την κρυάδα τους"

Επειδή κάποιοι "πήραν πολύ αέρα", ιδίως μετά τα φληναφήματα και τους λαικισμούς της Μέρκελ...
Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να "αρπάξουν την κρυάδα τους"...
Από τον Spiegel!
Και μάλιστα, στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής του έκδοσης!
Με στοιχεία του OECD, παρακαλώ!
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ (στην αγγλική) ... http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,763618,00.html
 
The Myth of a Lazy Southern Europe

Merkel's Clichés Debunked by Statistics

By Sven Böll and David Böcking
 
 
 
Με τις υγείες σας λοιπόν. κύριοι!
Βέβαια, τα είχαν γράψει και στη Wall Street Journal πριν από τρείς μήνες, αλλά kai τότε ποιός άκουγε στα ελληνικά ΜΜΕ και στην κυβέρνηση...
 
Ξεχνούν πολύ γρήγορα, όσα δεν τους συμφέρουν...
Ή -ακριβέστερα- προσπερνούν όσα αντικρούουν τις επιδιώξεις τους....
 
 
Σταύρος Κυριαζής
 
 
Υ.Γ. Η βιασύνη είναι εταίρος της απληστίας, αλλά και εξαιρετικά κακός σύμβουλος!!!
 
 
 
Και εδώ (στην ελληνική)... http://www.nooz.gr/economy/o-mi8os-ton-tempelidon-tou-notou
 
«O μύθος των τεμπέληδων του Νότου» τιτλοφορείται άρθρο στην πρώτη θέση της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel που αμφισβητεί ότι οι Ισπανοί, Πορτογάλοι και Έλληνες είναι οι τεμπέληδες της ΕΕ. Το άρθρο απαντά στην ουσία στην Αγκελα Μέρκελ, η οποία μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είχε ζητήσει από τους νοτιοευρωπαίους να κόψουν άδειες και διακοπές.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Κομισιόν για τις τρεις χώρες και για τη Γερμανία, το αρθρο του Spiegel καταλήγει: Ναι μεν οι οικονομίες των τριών χωρών έχουν δομικά προβλήματα αλλά δεν κάθονται και απλώς απολαμβάνουν τον ήλιο της Μεσογείου.

Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης βρίσκεται στα 61,9 χρόνια, έναντι του 61,8 ετών για Ισπανία και Γερμανία -οι δε Πορτογάλοι βγαίνουν στη σύνταξη, στην πράξη, κατά μέσο όρο στα 67 έτη.

Όσον αφορά τις ημέρες άδειας, τα στοιχεία διαψεύδουν επίσης το στερεότυπο: Κατά μέσο όρο Ισπανοί και Πορτογάλοι παίρνουν άδεια για περίπου 22 ημέρες τον χρόνο, οι Έλληνες για 23. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχουν κατά μέσο όρο 30 ημέρες -«χώρια τις δημόσιες αργίες», σημειώνει το Spiegel, που δεν είναι σημαντικά λιγότερες από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες, του Βορρά ή του Νότου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.