Ακης καλεί ΚΥΣΕΑ υπό τον πανικό των 3 εμβασμάτων

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων ζητά να κληθούν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έστειλε επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής σύμφωνα με την οποία ζητά να κληθούν για κατάθεση οι κύριοι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος και Αθανάσιος Τζογάνης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ), οι οποίοι και συνέθεταν το ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-2000.


Το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή που απαντά πως η εντολή που δέχτηκε δεν ήταν να ερευνήσει εάν οι συμβάσεις ήταν νόμιμες ή όχι αλλά αν πίσω από κάθε σύμβαση υπάρχουν «μαύρες» πληρωμές.

Πάντως, η κίνηση του κ. Τσοχατζόπουλου προκαλεί πολλά ερωτηματικά και αυτό γιατί πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τα εντυπωσιακά ευρήματα της επιτροπής που κάνουν λόγο για 3 εμβάσματα, συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων, από την  

την
Morgan Stanley της Ελβετίας προς τα ταμεία της Torcaso. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μάρκος Μπόλαρης είχε επικοινωνία με την εισαγγελέα κυρία Μαρία Νικολακέα η οποία πραγματοποιεί έρευνα για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και ο συνδυασμός των στοιχείων από τις δύο παράλληλες έρευνες οδηγεί σε συγκλονιστικά αποτελέσματα.

 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=124669#cmnt_63624

Σχόλια