Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ακης καλεί ΚΥΣΕΑ υπό τον πανικό των 3 εμβασμάτων

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων ζητά να κληθούν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έστειλε επιστολή στο προεδρείο της επιτροπής σύμφωνα με την οποία ζητά να κληθούν για κατάθεση οι κύριοι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Ρωμαίος και Αθανάσιος Τζογάνης (πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ), οι οποίοι και συνέθεταν το ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-2000.


Το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου, πάντως, δεν έγινε αποδεκτό από την επιτροπή που απαντά πως η εντολή που δέχτηκε δεν ήταν να ερευνήσει εάν οι συμβάσεις ήταν νόμιμες ή όχι αλλά αν πίσω από κάθε σύμβαση υπάρχουν «μαύρες» πληρωμές.

Πάντως, η κίνηση του κ. Τσοχατζόπουλου προκαλεί πολλά ερωτηματικά και αυτό γιατί πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τα εντυπωσιακά ευρήματα της επιτροπής που κάνουν λόγο για 3 εμβάσματα, συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων, από την  

την
Morgan Stanley της Ελβετίας προς τα ταμεία της Torcaso. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μάρκος Μπόλαρης είχε επικοινωνία με την εισαγγελέα κυρία Μαρία Νικολακέα η οποία πραγματοποιεί έρευνα για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και ο συνδυασμός των στοιχείων από τις δύο παράλληλες έρευνες οδηγεί σε συγκλονιστικά αποτελέσματα.

 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=124669#cmnt_63624

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.