Στο 17% η ανεργία της Στερεάς Ελλάδας από την Μνημονιακή πολιτική

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν την ανεργία στη Στερεά Ελλάδα να έχει σκαρφαλώσει στο 17%, επικαλείται ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση στο νομό Βοιωτίας.
«Οι Στερεοελλαδίτες και ειδικότερα οι Βοιωτοί, γίνονται καθημερινά κοινωνοί της υφεσιακής πολιτικής της κυβέρνησης και βιώνουν τις συνέπειες της αντιαναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης και καλεί την κυβέρνηση, μετά τον στρεβλό αναπτυξιακό νόμο που εφαρμόζεται, να ενημερώσει την Βουλή για το ειδικότερο σχέδιο ανάπτυξης της Βοιωτίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της ανεργίας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Αθήνα, 5 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ: «Εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κύριοι Υπουργοί,

Ένας χρόνος «Μνημονιακής» Πολιτικής αρκούσε για να εκτοξεύσει την ανεργία στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά περίπου 50% (από το 11,7% στο 17%). Τα θηριώδη αυτά ποσοστά δεν αποτελούν έκπληξη για τους Στερεοελλαδίτες που γίνονται καθημερινά κοινωνοί της υφεσιακής πολιτικής της κυβέρνησης και βιώνουν τις συνέπειες της αντιαναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Για το νομό Βοιωτίας ειδικότερα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Δρεττάκης για την μείωση του ΑΕΠ της Βοιωτίας (κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ΜΑΔ με ΕΕ 15), αποδεικνύεται ότι η παροχή αναπτυξιακών κινήτρων στο νομό μας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Απέναντι σε αυτή την αναγκαιότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με μια σειρά από αντιαναπτυξιακά μέτρα, όπως η ακύρωση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, η απουσία αναπτυξιακού νόμου για περισσότερο από 18 μήνες, η περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όχι μόνο δεν συγκρατεί την τροχιά ύφεσης, αλλά αντίθετα την επιτείνει και εκτοξεύει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.

Η κυβέρνηση που κατήργησε τον -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένο αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 της Νέας Δημοκρατίας, κώφευσε μπροστά στις επισημάνσεις μου στην συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, οπότε και τόνισα στον αρμόδιο υπουργό τις αδυναμίες που παρουσιάζει το νομοσχέδιό του για την αναπτυξιακή προοπτική της Βοιωτίας ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ο νόμος αράχνιαζε στα συρτάρια του υπουργείου, καθώς εκκρεμούσε η έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων για την εφαρμογή του.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
-Ποιο είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας στο νομό Βοιωτίας σήμερα; Ποιο ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Οκτώβρη του 2009;
-Ποια είναι η ειδικότερη πολιτική του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη του νομού Βοιωτίας;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια

  1. Η θράκη, Η Μακεδονία και τα Νησιά του Αιγαίου αναδεικνύονται θλιβεροί πρωταθλητές, στα επίπεδα ανεργείας, απορροια της αδιαφορίας της κυβέρνησης, και της εφαρμογής του μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.