Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Περικοπές δαπανών κατά 15% του ΑΕΠ ζητά από την Αθήνα ο Άντερς Μποργκ

Ο Άντερς Μποργκ ζητά από την Αθήνα μεγαλύτερες περικοπές των δημοσίων δαπανών. Ο σουηδός υπουργός Οικονομικών παραπέμπει στο παράδειγμα των Βαλτικών Χωρών και κυρίως της Εσθονίας.

Περικοπές των δημοσίων δαπανών σε ποσοστό 15% του ΑΕΠ ζητά από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ. «Μόνον όταν η χώρα καταφέρει να σημειώσει ουσιαστικά πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της μπορεί να γίνει συζήτηση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει και για το ενδεχόμενο περαιτέρω διευκολύνσεων», υπογραμμίζει μιλώντας στο σημερινό φύλλο της Die Welt ο σουηδός υπουργός. «Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα ...και να δείξει ότι ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή που της δώσαμε», λέει σε άλλο σημείο ο κ. Μποργκ, παραπέμποντας στο παράδειγμα των Βαλτικών Χωρών και κυρίως της Εσθονίας. Εκεί οι περικοπές των δημοσίων δαπανών ήταν της τάξεως του 15% του ΑΕΠ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο σουηδός πολιτικός στην αναμόρφωση του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, προβαίνοντας στην πρόβλεψη ότι θα απαιτηθούν έως και επτά χρόνια μέχρι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική αξιοπιστία της Ελλάδας.
 
http://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.