Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Στις 12 Μαϊου το "Ζάππειο ΙΙ". Θα είναι μια νέα αρχή ή όχι;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει τελικά το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο την Πέμπτη 12 Μαΐου. Όπως είπαμε και χθες, κεντρικό σύνθημα στη νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Εμείς όμως ήδη από χθες, με το άρθρο «Ρωτάμε τη ΝΔ να μας πει. Είναι ή δεν είναι αντισυνταγματικό το μνημόνιο;» καλέσαμε τη Νέα Δημοκρατία να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα της συνταγματικότητας του μνημονίου.

Το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και ως εκ τούτου άκυρο και δεν παράγουν έννομες συνέπειες, κυρίως ορισμένες διατάξεις του που αφορούν την άσκηση εθνικής κυριαρχίας, την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, την απαγόρευση σύναψης οικονομικών σχέσεων με τρίτες χώρες, καθώς και....
την μεταβίβαση κατευθείαν στους τοκογλύφους του τιμήματος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Οι διατάξεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και άκυρες ακόμα και αν τις ψήφιζαν και οι 300 βουλευτές, ακόμα και αν εγκρίνονταν με δημοψήφισμα από λαϊκή πλειοψηφία, γιατί καταργούν την έννοια του κυρίαρχου κράτους και υποδουλώνουν έναν ολόκληρο λαό.

Περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση πάνω στο ζήτημα αυτό, γιατί μόνο από αυτό μπορεί να πιαστεί και ο ίδιος και να λάβει δύναμη για να επαναδιαπραγματευτεί και να αλλάξει αυτούς τους επαίσχυντους όρους.

Η ιστορία για τον καθένα μας γράφεται μόνο μια φορά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.