Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Citigroup: “Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές αλλά δεν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι παράνομο”

Ανακρίνεται ο αποστολέας του e-mail χρεοκοπίας

Εξελίξεις στην υπόθεση με το e-mail δήθεν χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας. Ο συντάκτης του εντοπίστηκε και ανακρίνεται σήμερα από αξιωματικούς της Ιντερπόλ. Το όνομά του δόθηκε στο βρετανικό τύπο, είναι ο Paul Moss.

Ανακρίνεται σήμερα στο Λονδίνο από αξιωματικούς της Ιντερπολ, στέλεχος της επενδυτικής τράπεζας Citigroup,  ο οποίος φέρεται να είναι ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη. Είχε προειδοποιήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις διεθνείς πιέσεις, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, μέσα στο τριήμερο του Πάσχα.


Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας στο Λονδίνο, Μαρία Καστρισιανάκη, το όνομα του αποστολέα, όπως αναφέρουν οι σημερινές βρετανικές εφημερίδες είναι Πολ Μος,  και εργάζεται ως επενδυτής στο  υποκατάστημα της αμερικανικής Citigrοup στο Σίτι του Λονδίνου. Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, στην ανάκριση του τραπεζίτη θα προίστανται αξιωματικοί της Ιντερπολ που εκπροσωπούν την  Υπηρεσία Καταπολέμισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. “ Το εν λόγω άτομο θα ανακριθεί και τα ευρήματα της ανακρισης θα αποσταλούν στον έλληνα εισαγγελέα επιφορτισμένο με την υπόθεση” λέει στην Γκάρντιαν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης.
Από την πλευρά της η τράπεζα Citigroup επιμένει ότι δεν ενέχεται σε κανενός είδους παράνομες ενέργειες “Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές αλλά δεν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάτι παράνομο” υπογραμμίζει ανακοίνωση της Citigroup. Το ηλεκτρονικό μήνυμα του Πολ Μος αποδέκτης του οποίου ήταν κάποιος ονόματι Σαρής Χαραλάμπους, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, βρίθει δυσνόητων εκφράσεων της τραπεζικής αγοράς και από το σκωπτικό, ύφος του συμπεραίνεται ότι αποστολέας και παραλήπτης συνδέονται με φιλική σχέση, αναφέρουν οι Financial Times. Με δεδομένο το διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα αλλά και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, κερδοσκοπικές παρεμβάσεις όπως η συγκεκριμένη του στελέχους της Citigroup έχουν καταλυτική σημασία για την αξιοπιστία της χώρας, κάτι που έγινε εμφανές την Τετάρτη με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών να σημειώνουν μείωση 4.6%, υπογραμμίζουν βρετανοί αναλυτές.
Μαρία Κστρισιανάκη, Λονδίνο
Επιμέλεια Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6510857,00.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.