Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Facebook στην εργασία..σε στέλνει στην ανεργία

Το πολύωρο «σερφάρισμα» υπαλλήλου στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κατά την ώρα της εργασίας αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς μάλιστα την καταβολή αποζημίωσης έκρινε το Πρωτοδικείο της Αθήνας, δικαιώνοντας αεροπορική εταιρεία η οποία απέλυσε εργαζόμενή της. Στην υπάλληλο είχαν γίνει αλλεπάλληλες συστάσεις από τη διεύθυνση γιατί καθυστερούσε συστηματικά να προσέλθει στην εργασία της στις 9 π. μ., χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για να πραγματοποιεί προσωπικές της κλήσεις, ενώ μέσω Διαδικτύου πραγματοποιούσε επισκέψεις σε ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία της, όπως ιστοσελίδες συνομιλίας για συναντήσεις ατόμων.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών...
με την υπ’ αριθμ. 34/2011 απόφασή του απέρριψε την αγωγή της εργαζομένης, κρίνοντας ότι η καταγγελία της σύμβασης εργασίας από την εργοδότρια εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε για σπουδαίο λόγο. Το δικαστήριο έκρινε ότι «η απόλυση της εργαζομένης δεν έγινε καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στο πλαίσιο του καλώς νοουμένου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.