Δεύτερη μετανάστευση Ελλήνων στην Αυστραλία

Τη λύση της Αυστραλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξετάζουν οι Έλληνες.

Η δεύτερη μετανάστευση, αυτή τη φορά δεν θα γίνει όπως τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, αλλά με τη μεσολάβηση της ελληνικής κοινότητας, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην μακρινή ήπειρο.

Μία από τις πρώτες οικογένειες Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας.Ήδη, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας έθεσε το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία στο γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης, κ. Κρις Μπόουεν, ο οποίος, όπως τους είπε, θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες μαζί τους, για να συζητήσουν για τις λεπτομέρειες.

Μία από τις πρώτες οικογένειες Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας.

Επίσης, η Ελληνική Κοινότητα έχει ήδη συστήσει πολυπολιτισμική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε μεταναστευτικά θέματα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καλέσει και αντιπροσώπους παροικιακών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των προτάσεων προς την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι έναν παμπαροικιακό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.
Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης.
Ακόμη, έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα. 

ΕΘΝΟΣ

Σχόλια