Πρωτοβουλία Περιφέρειας Θεσσαλίας για να ξαναρχίσουν τα έργα στην Ε-65


-Συνάντηση Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη με εργαζόμενους και απολυμένους από τα έργα στον αυτοκινητόδρομο

-Κ. Αγοραστός: «Είμαστε μαζί στην προσπάθεια να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο ένας σύγχρονος και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος»

Την αναγκαιότητα να ξαναρχίσουν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος τόνισε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, με το Σωματείο εργαζόμενων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδος Ε-65.
Ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε στους εργαζόμενους ότι πήρε πρωτοβουλία και έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της Ε-65 κατά τη συνάντησή του στις αρχές Μαρτίου με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ έχει θέσει το θέμα και στον Υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα.
«Έχω επισημάνει στους αρμόδιους υπουργούς ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία, η συνέχιση της χρηματοδότησης των μεγάλων έργων... υποδομής αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθει ξανά η Ελλάδα σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης.
Έχω πει επίσης ότι ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 έχει κομβική σημασία για την ώθηση της ανάπτυξης και την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ έχω αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή των έργων στην Ε-65 επισημαίνοντας τις 450 απολύσεις αλλά και το ότι αφαιρούνται 30 εκατ. ευρώ που εισέρεαν μηνιαίως στην τοπική οικονομία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
«Επιπρόσθετα, έχω ζητήσει να χρηματοδοτηθούν οι Περιφέρειες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να πληρωθούν οι τεχνικές εταιρείες για τα έργα που έχουν κάνει αλλά και να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι «είμαστε μαζί στον αγώνα να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθεί στο κοινωνικό σύνολο ένας σύγχρονος και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος».
Από την πλευρά τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι επέδωσαν στον περιφερειάρχη υπόμνημα διαμαρτυρίας το οποίο αναφέρει:
«Είμαστε οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι (εργάτες, χειριστές, οδηγοί, τοπογράφοι, μηχανικοί) που απολυθήκαμε, οι περισσότεροι, από τον Ε-65. Οι περισσότεροι μπήκαμε στο ταμείο ανεργίας, το οποίο φυσικά ήταν ανεπαρκές αλλά και αυτό τελείωσε ή τελειώνει σύντομα. Προοπτική εξεύρεσης εργασίας δεν υπάρχει και απλά μακραίνουμε περισσότερο την ουρά των ανέργων.
Την ίδια στιγμή, οι υποχρεώσεις μας τρέχουν (δάνεια, φροντιστήρια, ενοίκια, διατροφή, ρουχισμός, θέρμανση) και οι τράπεζες, όπως και οι άλλες υποχρεώσεις μας, δεν περιμένουν. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο.
Το κράτος και η κυβέρνηση, αν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για εμάς, πρέπει εδώ και τώρα, να λάβουν κάποια ελάχιστα μέτρα για την επιβίωση μας.
Πρέπει να διαγραφούν ή να παγώσουν τα δάνεια, να πέσουν και να πληρωθούν από τον ΟΑΕΔ ή τον ΟΕΚ, τα ενοίκια, να υπάρξει δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, να μηδενιστούν από τους δήμους οι φόροι και τα διάφορα τέλη, να παίρνουμε ταμείο ανεργίας, μέχρι να βρούμε δουλειά , και να υπολογίζεται συντάξιμος ο χρόνος αυτός.
Πρέπει να ανοίξουν δουλειές, για να δουλέψουμε όλοι μας, ειδάλλως, θα αρχίσουμε να μαλώνουμε και να τρωγόμαστε μεταξύ μας (οι άνεργοι με αυτούς που έχουν δουλειά, οι ιδιωτικοί με τους δημόσιους, οι άσπροι με τους μαύρους, οι έλληνες με τους αλλοδαπούς, και πάει λέγοντας).
Ελπίζουμε, πως δεν θέλετε αυτό. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να γίνουμε ζούγκλα, τότε πρέπει να πάρετε τα ελάχιστα μέτρα που ζητάμε παραπάνω».



Σχόλια

  1. δεν καταλαβατε καλα φιλοι μου θελουν να μαςεξαθλιωσουν να φυγουμε απ'την πατριδα μαςνα μεινουν οι λεγομενοι οικονομικοι μεταναστες να τρωνε οι πολιτικοι μας μετα χωρις κανεναν ελεγχοκαι κανεις να μην αντιδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.