Προστιθέμενη αξία για τα Τρίκαλα και την Θεσσαλία από το 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Καλαθοσφαίρισης


-Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα: «Από τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και των τοπικών επιχειρήσεων υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας. Με λίγα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα όπως γινόταν μέχρι τώρα»
-Προέτρεψε τις ελληνικές ομάδες «να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων που προέρχονται είτε από τις ακαδημίες τους είτε από άλλες ομάδες ιδίως στην περιφέρεια»

Πρόσκληση σε όλους τους Τρικαλινούς και γενικότερα τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες του 38ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων Καλαθοσφαίρισης (26 Απριλίου μέχρι τη 1 Μαΐου 2011, στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων) ...και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα Τρίκαλα.
Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Βάσω Κάκλα και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Νίκος Φαρμάκης, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ελένη Αργυροπούλου και κ. κ. Ντίνος Μπάρδας, Γιώργος Τσίγκας, Ευθύμης Ρεντζιάς, Χρήστος Γακόπουλος.
«Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα πρώτα της βήματα έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει έμπρακτα τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις οι οποίες έχουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής μας αλλά και δίνοντας το έναυσμα στις νέες και τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέδειξε το γεγονός ότι «από τις συνέργειες και τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και των τοπικών επιχειρήσεων υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή μας. Με λίγα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα όπως γινόταν μέχρι τώρα», σημείωσε.
«Για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κεντρική προτεραιότητα να «αγκαλιάσει» η κοινωνία της Θεσσαλίας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό καθώς πιστεύουμε ότι τα οφέλη για την κοινωνία συνολικά και καθένα ξεχωριστά είναι σημαντικά. Πολύ περισσότερο θέλουμε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό η νέα γενιά βιώνοντας τη χαρά της άθλησης, της προσπάθειας, της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας, του Ευ Αγωνίζεσθαι», τόνισε για ακόμη μια φορά ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «επιβεβλημένο οι ελληνικές ομάδες να δώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων που προέρχονται είτε από τις ακαδημίες τους είτε από άλλες ομάδες ιδίως στην περιφέρεια.
Από μια τέτοια εξέλιξη – εξήγησε - πιστεύω ότι όλοι θα αποδειχθούν ωφελημένοι. Κατά πρώτο λόγο οι ίδιοι οι νέοι καλαθοσφαιριστές. Οι ομάδες που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό τους. Οι φίλαθλοι που θα βλέπουν τα «παιδιά τους» στο τερέν και θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να πάνε στο γήπεδο.
Πρωταθλήματα όπως αυτό που οργανώνουμε στα Τρίκαλα συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Εξυπακούεται ότι ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε διατεθειμένοι και στο μέλλον, με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες – εργαζόμαστε γι’ αυτό -, να συμβάλλουμε στη διοργάνωση τέτοιων υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων», διαβεβαίωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός.




Σχόλια