Σαμαράς-Συνέντευξη Ελευθεροτυπία: Καμία συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική-Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον "οδικό χάρτη" ακόμα κι αν χρειάζονται 180 ψήφοι

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/samaras71-750x578.jpgΚαμία συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της οικονομίας δεν πρόκειται να δώσει η ΝΔ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει και την πτώση της κυβέρνησης και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτική Ελευθεροτυπία".
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο των εκλογών και εκτιμά πως το κόμμα του θα καταφέρει να έχει .....
μια ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του και τονίζει πως αν η κυβέρνηση ζητήσει να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων, από τη Βουλή, η ΝΔ δεν προκειται να υποκύψει στον εκβιασμό αυτό.

"Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ύφεση. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες που έγιναν ήδη πρέπει να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας. Χωρίς ανάκαμψη , όσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνηση θα βρεθούμε σε βαθιά κρίση. Και εμείς αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Αν θέλει να δοκιμάσει η κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι δεν πλοφάρουμε", τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθαρίζει πως οι συζητήσεις περί αναδιάρθωσης του χρέους δεν βοηθούν, καθώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και τέτοιες καταστροφολογίες της κάνουν κακό ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ετοιμάζει και νέα σκληρά μέτρα τα οποία δεν αντέχει η χώρα. Κατηγορεί, μάλιστα, τον πρωθυπουργό πως προσπαθεί να κερδίσει χρόνο έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα οι βουλευτές του στις περιφέρειές τους.

Οσον αφορά την υπόθεση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο κ. Σαμαράς, δηλώνει πως σέβεται απολύτως τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επισημαίνει όμως πως ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν αναφέρονται στην προηγούμενη ιδιότητα του νομάρχη που πλεόν έχει καταργηθεί και όχι στου περιφερειάρχη, αξίωμα στο οποίο πρόσφατα εξελέγη ο κ. Ψωμιάδης.

Σχόλια