Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι καθαρό και μπορεί να πουληθεί!

Η αξία του δεν ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ
Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Γνωστή η παροιμία. Τη φέρνουν στον νου τα 50 δισ. ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, διά στόματος του «τροϊκανού» Ντερούς (που μας αποχαιρέτησε γιατί θύμωσε που τον άδειασε η κυβέρνηση, αφού τους έκανε τη βρώμικη δουλειά), ότι θα εισπράξει από την ιδιωτικοποίηση και πώληση (διάβαζε ξεπούλημα) της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.
Μόνο που όσοι έχουν περάσει από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) γελάνε με το... αστείο, ότι η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ανέρχεται στα...
350 δισ. ευρώ.

Μόνο το 15% είναι καθαρό, ελεύθερο από νομικής πλευράς, μας λέει ο Γιώργος Ζυγογιάννης που μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ. Το άλλο 85% (εκτάσεις και ακίνητα) είναι μπλεγμένο και θέλει παραπέρα διερεύνηση.

Ως προς το τι χρήματα μπορείς να εισπράξεις από το 15%, υπολογίζονται κάπου στα 10 δισ. ευρώ και για να εκποιηθούν θα χρειαστεί χρόνος.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σύνταξη ενός Μητρώου Ακινήτων, να υπαχθούν σ’ έναν ενιαίο οργανισμό οι κτηματικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σ’ όλους τους νομούς, που οι επικεφαλής τους πολλές φορές παίζουν το δικό τους παιχνίδι, κρατώντας στην... αφάνεια κάποια ακίνητα και δίνοντάς τα όπου αυτοί θέλουν...

Υπάρχει όχι απλώς σκέψη αλλά απόφαση για τη σύσταση Εταιρείας Ακίνητης Περιουσίας, που θα έμπαινε στο χρηματιστήριο, με 100 ακίνητα, αξίας 100 με 150 εκατ. ευρώ. Μάλιστα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δώσει και τη σχετική άδεια.

Σ’ αυτήν την εταιρεία, την τότε Χολιντέι Κόμπανι, θα έμπαιναν και τα ακίνητα όλων των ασφαλιστικών οργανισμών. Όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, και αυτή η πρωτοβουλία δεν προχώρησε... Πήγε στις ελληνικές καλένδες... 
Παρόνhttp://citypress-gr.blogspot.com/2011/04/15_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.