Η Μεσσηνία θα είναι πάντα δίπλα σου!

Σε καιρούς δύσκολους και σε ώρες κρίσιμες με ανατροπές στην υγεία, με καταργήσεις σχολείων, με αποδυνάμωση της περιφέρειας μέσα από τα λουκέτα των καταστημάτων αλλά και κρατικών υπηρεσιών, με αφανισμό των εισοδημάτων και μια διαρκώς αυξανόμενη ανεργία συντεταγμένα και με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας συγκάλεσε αποκεντρωμένη - διευρημένη συνεδρίαση στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με τη συμμετοχή των μελών της ΝΟ.Δ.Ε. της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προεδρείων Δ.Τ. Ε. όλης της Μεσσηνίας αλλά και του Δημάρχου Τριφυλίας και δημοτικών συμβούλων της περιοχής.
Η συνεδρίαση ήταν απόλυτα επιτυχής και πέρα από τις πολιτικές αναλύσεις γενικότερου περιεχομένου έγινε διεξοδική συζήτηση για τα τοπικά προβλήματα και αναλυτική παρουσίαση των δράσεων της νομαρχιακής οργάνωσης για το επόμενο διάστημα.

Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η ανάγκη της παρουσίας του κόμματος σε όλα τα επίπεδα γιατί οι πολίτες πλέον στρέφονται στην τελευταία ασφαλή ελπίδα για τη διάσωση της χώρας από την επικίνδυνη κυβέρνηση και τους μνημονιακούς χειροκροτητές της.
Έτοιμη για μάχες σε καθημερινό επίπεδο, λοιπόν, αλλά και προετοιμαζόμενη και για το ενδεχόμενο εκλογών που δεν φαίνεται να αργεί.
Εκεί ήταν και η είδηση της ημέρας. Συγκεκριμένα η πρόταση που προκάλεσε και συζητήθηκε θετικά από όλους ήταν εκείνη του Γενικού Γραμματέα της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Λύρα σχετικά με την κατάρτιση του μεσσηνιακού ψηφοδελτίου!
Έγινε λοιπόν η ακόλουθη πρόταση προς σκέψη και περαιτέρω αξιολόγηση:
Οι εθνικές εκλογές παραμένουν ένα ανοιχτό ενδεχόμενο και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Σύμφωνα, λοιπόν με την αναθεώρηση του Καταστατικού της ΝΔ στο τελευταίο συνέδριο προβλέπεται στο άρθρο 21, Επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών, η επιλογή υποψηφίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και βουλευτών επικρατείας γίνεται ως εξής:
1. Οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας επιλέγονται απ΄ευθείας από τον Πρόεδρο του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές
2. Τα μέλη του κόμματος σε επίπεδο Νομού συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών . Σχηματίζεται κατάλογος υποψηφίων βουλευτών και με ψηφοφορία η οργανωμένη βάση σε επίπεδο Νομού προτείνει στον Πρόεδρο:

Ένα [1] υποψήφιο βουλευτή όταν το ψηφοδέλτιο έχει μία έως έξι (1-6) θέσεις
Δύο [2] υποψήφιους βουλευτές όταν το ψηφοδέλτιο έχει από επτά έως δώδεκα(7-12) θέσεις
Το ένα πέμπτο των υποψηφίων βουλευτών όταν το ψηφοδέλτιο έχει περισσότερες από δώδεκα (12) θέσεις

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του προέδρου κλπ κλπ

Η καινοτομία αυτή υπήρξε πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ και θεμελιώνει στοιχεία άμεσης δημοκρατίας στις διαδικασίες του κόμματος.

Σε ένα ψυχρό και ανύποπτο πολιτικά χρόνο η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας να τον ευχαριστήσει και να ανταποδώσει την πρωτοβουλία του με μια δική της.
Αντί πρότασης - επιλογής ενός προσώπου από την περιφέρεια του Προέδρου να σταλεί επιστολή που να τον καλεί να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία.

Στην επιστολή αυτή να τονίζεται ότι έχει (η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας) απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του για τις επιλογές των ενδεδειγμένων υποψηφίων βουλευτών στη Μεσσηνία που το έδωσε μια ζωή ολόκληρη την αγάπη της στο πρόσωπο του.

Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αλλά και την τελευταία ρούγα στη Μεσσηνία. Προτάσεις μπορούν να γίνουν, αυτό-προτάσεις, έτερο-προτάσεις επίσης και ότι άλλο θεμιτό και καλοδεχούμενο στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος αλλά όχι ανάδειξη ενός και μόνου προσώπου.

Πριν και πάνω από όλους και όλες θέλουμε τον Πρόεδρο μας.

Με αυτόν τον τρόπο στέλνεται μήνυμα ευχαριστίας στον ίδιο αλλά και μήνυμα και στους εκτός Μεσσηνίας ότι τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ τον πιστεύουμε, τον στηρίζουμε απόλυτα και θα γίνει Πρωθυπουργός και η Μεσσηνία ήταν και είναι και θα είναι πάντα δίπλα του.

Σαμαρικός Αντίλαλος

Σχόλια