Κουίζ αντίληψης...


Με ένα μικρό κουίζ να ξεκινήσουμε την ημέρα μας...

Υπάρχουν τρεις δηλώσεις πιο κάτω .
Καλείστε να ανακαλύψετε ποια από αυτές έγινε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ... Αντιπολίτευση (δημιουργική εννοείται ...) .

1) Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Σήμερα αποδεικνύουμε την κερδοσκοπία για μια ακόμη φορά στα καύσιμα. Μια κερδοσκοπία η οποία γίνεται υπό τα όμματα της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια με έναν προκλητικό τρόπο. Υπάρχει κλοπή και λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, του εισοδήματος των καταναλωτών.
Όταν η κυβέρνηση είναι παρατηρητής και δεν αντιδρά, σημαίνει ότι είναι συνένοχη. Υπάρχει μια πολύ απλή λύση. Εμείς θέλουμε να έχουμε και πρόταση και η πρόταση είναι η εφαρμογή του νόμου. Εφαρμογή του νόμου σημαίνει ότι ο Υπουργός έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να επιβάλλει ανώτατες τιμές πλαφόν στην αντλία μειώνοντας τώρα τις τιμές και επαναφέροντάς τη στα λογικά επίπεδα του μέσου όρου της ευρωζώνης.
Είναι αδιανόητο ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει 10 λεπτά παραπάνω την αμόλυβδη βενζίνη σε σχέση με τον πλουσιότερο Γερμανό συμπολίτη του. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε 100 ευρώ παραπάνω περίπου ανά χιλιόλιτρο προ φόρων από τους Βρετανούς. Και είναι απαράδεκτο να είμαστε παρατηρητές μιας κερδοσκοπίας που πλήττει τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί αμέσως και η απάντηση είναι η εφαρμογή του νόμου.


2) Ντ. Ρόβλιας: "Παρακολουθούμε την πορεία των τιμών στην αγορά καυσίμων"
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί την αγορά καυσίμων και την εξέλιξη των τιμών σχολίασε ο υφυπουργός κ. Ντ. Ρόβλιας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Ρόβλιας σημείωσε ότι , η μέγιστη τιμή που έχουμε σήμερα στη βενζίνη είναι 1,837. Η ελάχιστη, είναι 1,548. Μέσος όρος 1,646 ευρώ το λίτρο.

3) Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Aπέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην τιμή της βενζίνης ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Ο υπουργός εστίασε στην ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συλλάβουμε όλους όσους κλέβουν και καταδολιεύουν τους καταναλωτές. Σας υπόσχομαι ότι τα μηχανήματα που έχουν βάλει ορισμένοι και επιχειρούν να κλέψουν τους καταναλωτές, θα τελειώσουν. Όχι μόνο θα μπει λουκέτο ή θα πληρώσουν πρόστιμα, αλλά θα πάνε και φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2 ευρώ, δεδομένων και των διεθνών εξελίξεων, επισήμανε ότι ''δεν πρέπει να σπείρουμε πανικό στους πολίτες'' και υπενθύμισε ότι η χώρα μας εισάγει μόνο το 10% του πετρελαίου από τη Λιβύη.


Πηγές :
1)ΠΑΣΟΚ
2)Ημερησία
3)Ημερησία


 http://antilogos-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html

Σχόλια