Κεφαλογιάννης: η Κυβέρνηση προτίθεται να αφήσει τίποτα όρθιο πριν αποχωρήσει από την εξουσία ;;

Το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Νομό Ηρακλείου με τις συνενώσεις  και καταργήσεις  σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012 επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:
1.Η ηγεσία του υπουργείου Παιδειας αποδεικνυει ότι δεν έχει στόχο παιδαγωγικό από την επικείμενη μεταρρύθμιση και προσβλέπει αποκλειστικά και μόνο στη μείωση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας.
 
2.Οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις είναι αντίθετες με την ισχύουσα νομοθεσία που «πουθενά δεν προβλέπει αυθαίρετες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων χωρίς πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
 
3.Δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι για τη μεταφορά των μαθητών, δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή στους καλλικρατικούς δήμους και δεν υπάρχει κατάλληλη κτιριακή υποδομή στα σχολεία υποδοχής.
 
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τέλος ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς   εάν  η Κυβέρνηση προτίθεται  να αφήσει τίποτα όρθιο πριν αποχωρήσει από την εξουσία !!

Σχόλια