Σύλληψη «xάκερ» από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Τριαντάχρονος «xάκερ» συνελήφθη από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατηγορούμενος για μια νέα μορφή «προστασίας» ηλεκτρονικού τύπου και εκβιασμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που για πρώτη φορά απαντώνται στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 30χρονος, «αυθεντία» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διείσδυσε στα αρχεία εταιρίας, η οποία είχε αναλάβει την ασφάλεια των στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πελατών άλλων εταιριών (κινητής τηλεφωνίας, εμπορίας αυτοκινήτων, κ.λπ.) και εκβίαζε τον 27χρονο ιδιοκτήτη της, ότι θα έβγαζε στο φως τα προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία των παραπάνω πελατών, αν δεν συμφωνούσε να αναλάβει αυτός και η ομάδα του την ηλεκτρονική ασφάλεια των δικτύων της εταιρίας.

Για τις υπηρεσίες του αυτές φέρεται να ζητούσε αδρά αμοιβή. Ο 27χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας κατέφυγε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία παγίδευσε τον 30χρονο xάκερ και, όταν αυτός εμφανίστηκε σε ραντεβού με τον παθόντα για να κλείσουν τη συμφωνία και παρουσίασε τα στοιχεία που είχε υποκλέψει, τον συνέλαβαν. Τα αποθηκευτικά μέσα που είχε στην κατοχή του περιείχαν διαβαθμισμένα έγγραφα και ψηφιακά αρχεία με πελατολόγια διαφόρων εταιριών, την ασφάλεια των οποίων είχε αναλάβει ο 27χρονος που εκβίαζε ο συλληφθείς.
Τα στοιχεία που παρουσίασε ο 30χρονος κατά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας, κοστολογήθηκαν σε 2.000.000 ευρώ. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι κι ένα αποθηκευτικό μέσο USB, τα οποία εστάλησαν για έρευνα στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. 

AΠΕ

Σχόλια