Η Pimco θα αγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος ;;


Σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Reuters
To μεγαλύτερο ταμείο ομολόγων του κόσμου δεν αγοράζει ακόμη το Ελληνικό, Ιρλανδικό ή πορτογαλικό δημόσιο χρέος, 
Ο διευθύνων σύμβουλος της της εταιρείας Pacific Investment Management (Pimco), Mohamed El-Erian, δήλωσε την Παρασκευή.
Ο El-Erian, ο οποίος επιβλέπει περισσότερα από 1,1 τρισεκατομμύρια $, για  επενδύσεις, ρωτήθηκε σε ένα συνέδριο στο Μόναχο, όπου ήταν σε ένα πάνελ με τον υπουργό οικονομικών Γερμανού και έναν οικονομικό επίτροπο της Ε.Ε, εάν θα αγόραζε τα ομόλογα αυτών των χωρών ».
"Όχι, δεν αγοράζουμε ακόμη ελληνικά ή ιρλανδικά ομόλογα,  ή ομόλογα της Πορτογαλίας, και λέω όχι ακόμη γιατί ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση όχι μόνο της ρευστότητας, αλλά και του υπερβολικού χρέους και της ανταγωνιστικότητας», είπε.
"Ψάχνουμε για περισσότερες αποδείξεις όχι μόνο τη στήριξη της ρευστότητας, αλλά και τη στήριξη της φερεγγυότητα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο El-Erian.

Σχόλια

  1. part 1
    O ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΚΟΤΗΤΑΣ «ΑΠΕΤΥΧΕ» ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ .

    Μια ωρα πριν από την εναρξη της διαδήλωσης της ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ , ΣΗΜΕΡΑ 1400 UTC στο Λουτον διαβάσαμε στο EDL facebook την ακόλουθη ευχάριστη είδηση.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας "απέτυχε" και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.
    Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να αγκαλιάσετε τις βρετανική αξίες μας, λέει ο Ντέιβιντ Κάμερον .
    Βρετανοί μουσουλμάνοι πρέπει να προσυπογράψετε για την ενσωμάτωση των αξιών της ελευθερίας και της ισότητας .
    Saturday 05 February 2011
    THE TELEGRAPH
    Από James Kirkup, πολιτικός ανταποκριτής 12:45 μμ GMT 5 Φεβρουαρίου, 2011

    Φωτογραφία από διαδίκτυο
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Official-photo-cameron.png/477px-Official-photo-cameron.png

    Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να αγκαλιάσουν τις βρετανική αξίες μας, λέει ο Ντέιβιντ Κάμερον
    Βρετανοί μουσουλμάνοι πρέπει να προσυπογράψετε για την ενσωμάτωση των αξιών της ελευθερίας και της ισότητας, Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας "απέτυχε" και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.
    Μπαίνοντας στην συζήτηση για την εθνική ταυτότητα και θρησκευτική ανοχή, ο πρωθυπουργός δήλωσε τέλος στην «παθητική ανοχή» των διαιρεμένων κοινοτήτων, και είπε ότι τα μέλη όλων των θρησκειών πρέπει να ενσωματωθούν στην ευρύτερη κοινωνία και να αποδεχθούν τις βασικές αξίες της .

    Για να είναι Βρετανοί πρέπει να πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου και της θρησκείας, τη δημοκρατία και τα ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο ή τη σεξουαλικότητα, προσέθεσε.

    Προειδοποίησε ότι οι ομάδες που αποτυγχάνουν να προωθήσουν τις βρετανική αξίες , δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιο χρήμα και δεν να είναι σε θέση να συνεργαστούν με το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. part 2
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
    http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/blog-post_6140.html

    Η ομιλία του, σε μια διεθνή διάσκεψη ασφάλειας στο Μόναχο, έρχεται μετά την αποκάλυψη από The Daily Telegraph ότι βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τους φόβους της για την "μοναδική απειλή» των τρομοκρατικών επιθέσεων από ριζοσπαστικοποιημενους μουσουλμάνους Βρετανούς.

    Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάλειψη της έννοιας ότι οι διαφορετικές κοινότητες θα πρέπει να είναι σε θέση να ζήσουν σύμφωνα με τις δικές τους αξίες και παραδόσεις για όσο διάστημα παραμένουν στα πλαίσια του νόμου. "Σύμφωνα με το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας ενός κράτους, έχουμε ενθαρρύνει ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν ξεχωριστές ζωές, εκτός του καθολικού ρεύματος ," ο κ. Κάμερον δήλωσε. «Έχουμε αποτύχει να παράσχουμε ένα όραμα της κοινωνίας εκείνης , στην οποία όλοι θα αισθάνονται ότι θέλουν να ανήκουν."

    Όλες οι Βρετανοί θα πρέπει να πιστεύουν σε βασικές αξίες της ελευθερίας και της ισότητας, και την ενεργό προώθησή τους, είπε.

    Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει προκαλέσει σε ορισμένα μέλη της λευκής κοινότητας ένα συναίσθημα αδικίας . Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι «σωστά» καταδικαστέες, είπε. "Αλλά είναι το ίδιο απαράδεκτες όταν οι απόψεις ή οι πρακτικές αυτές προέρχονται από κάποιον που δεν είναι λευκός .

    Η κυβέρνηση επανεξετάζει το σύνολο της στρατηγικής της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συνοχή της κοινότητας εν μέσω ανησυχίας ότι το κράτος συνεργάζεται πολύ στενά με μουσουλμανικές ομάδες που δεν συμφωνούν πλήρως με τις φιλελεύθερες αξίες. Ο κ. Κάμερον δήλωσε ότι οι κοινοτικές ομάδες θα εξεταστούν στο μέλλον για να δει εάν αυτές προωθούν την δημοκρατία, της ισότητα και την ενσωμάτωση. Εκείνοι που αποτυγχάνουν τα «τεστ» θα κοπούν . "Δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα, δεν μοιράζεται με πλατφόρμες απο τους υπουργούς», είπε ..
    HEIL GAP (or mind the GAP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Q46EL-EX29c&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νατος παλι ο ΦΑΡΑΩ .
    Ρε φίλε τι σχεση ε΄χει το άρθρο με αυτα που γράφεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αυτό με την φερεγγυότητα άντε και με την ρευστότητα αλλα αυτό με την ανταγωνιστικότητα δεν το βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.