Διαδήλωση Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία"



ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Κυρίες και Κύριοι  

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σ’ αυτή την πρωτοφανή για τα Ναξιακά δεδομένα συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Για να βροντοφωνάξουμε για την απελπισία που μας διακατέχει. Για να αποδείξουμε σε όλους την τεράστια δύναμή μας. Γιατί πολύ απλά δεν πάει άλλο. Δεν αντέχουμε άλλα βάρη. Ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά. Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%


Με ομόφωνη θέση του το Σωματείο εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του αποφάσισε να προβεί στην σημερινή κινητοποίηση και να κλείσει τα καταστήματα. Απόλυτα εναρμονισμένοι με τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε μια στάση συμπαράστασης με τις κραυγές των Επαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα. Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τα Δωδεκάνησα μέχρι το Ιόνιο οι Επαγγελματίες αντιδρούν.
Είμαστε ένας κλάδος με 121.00 επιχειρήσεις που απασχολούν 500.000 (μισό εκατομύριο εργαζομένους). Είμαστε ο πιο αδικημένος κλάδος σε σχέση με αυτά που προσφέρουμε. Πιστεύουμε ότι αξίζουμε μιας καλύτερης αντιμετώπισης, προσοχής και μέριμνας από την πολιτεία.
Αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα. Τόσο από τη γραφειοκρατία, όσο και από την έλλειψη αναπτυξιακής λογικής κάποιων διοικητικών αποφάσεων.
Δε ζητάμε αυξήσεις και προνόμια. Δε ζητάμε χαριστικές διατάξεις. Δεν επιζητούμε κατάργηση ελέγχων και διορθωτικών επεμβάσεων. Δεν επιβαρύνουμε την εθνική οικονομία με προτάσεις που έχουν κόστος και απαιτούν ίσως «σύγκρουση» με άλλες κοινωνικές ομάδες. Δεν επιζητούμε τίποτα από την Πολιτεία, που να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.
Απλά ζητάμε τη θεσμική αποκατάσταση αναχρονιστικών νόμων και πολύπλοκων διατάξεων, δυστυχώς ανοιχτών στην οποιαδήποτε ερμηνεία ή ακόμα και παρερμηνεία. Είμαστε το εύκολο θύμα.
Η παρουσία μας είναι απαραίτητη στις επιχειρήσεις μας 365 μέρες το χρόνο, χωρίς ωράριο, χωρίς πενθήμερο ή εξαήμερο, χωρίς γιορτές ή αργίες, πάντα στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του καταναλωτή.
Στο μέτρο του δυνατού προωθούμε την απασχόληση, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας.

Βελτιώνουμε την ποιότητα σε όλες τις υπηρεσίες μας.
Επενδύουμε στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εστίασης.

Αποτελούμε σημαντικό κρίκο στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και υπερηφανευόμαστε να είμαστε οι «πρεσβευτές» της ελληνικής γεύσης για κάθε ξένο επισκέπτη της χώρας μας.
Μέσα όμως στην όλη μας δραστηριότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να αφιερώνουμε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια, στην κατανόηση και αντιμετώπιση της γραφειοκρατικής αντίληψης και των άσκοπων ελέγχων από αρμόδιους και λιγότερο αρμόδιους. Αυτό επιφέρει επιβράδυνση στο λειτουργικό μας έργο και τις αναπτυξιακές μας προσπάθειες, που σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ πιο απαιτητικές και επίπονες, λόγω και της διεθνούς συγκυρίας της οικονομικής κρίσης.
Σωρεία προβλημάτων πλήττουν τις επιχειρήσεις Εστίασης.


Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία"
Παπαδόπουλος Γιάννης  πρόεδρος Δ.Σ 6974555767 begin_of_the_skype_highlighting              6974555767     

Σχόλια