Ντοκουμέντο: Οι Γερμανοί έχουν απαντήσει πριν 500 χρόνια στις "παπαριές" Βερεμή περί γέννησης του Ελληνικού Έθνους το 1821


http://pisoporta.files.wordpress.com/2011/01/gennisi_enos_ethnous_skai.jpgΗ παρακάτω επιστολή είναι του Γερμανού φιλόλογου Martin Crusius προς τον Κρητικό Φραγκίσκο Πόρτω, δάσκαλο ελληνικής γλώσσας στη Γενεύη... δημοσιεύθηκε στο βιβλίο TURCOGRAECIA, που εκδόθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1584... σχεδόν 240 χρόνια πριν τη γέννηση του Ελληνικού Έθνους, το 1821, όπως θέλει να μας πείσει ο έγκριτος καθηγητής κ. Βερεμής (με την "Ψωλή του Βουκεφάλα" τον Τατσόπουλο δεν ασχολούμαστε πλέον μια και τον εξαφάνισαν μετά την αυτογελοιποίησή του).
Προσέξτε που αναφέρεται!!!
http://images.e-shop.gr/images/BKS/BIG/BKS.0933110.jpg


Σε Έλληνες, Έλληνες το γένος (παρότι υποδουλωμένοι από τους βάρβαρους), Ελλάδος φωνή, Έλληνος ανδρός, Ελλάδος λειψάνων, Ελλήνων άριστε, Ελληνικής παιδείας... όλα αυτά σε μια εποχή όπου σύμφωνα με τον ταλαίπωρο τον Βερεμή δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος!!!

Και φυσικά δεν είναι δυνατό το 1584 να μας θεωρούσαν οι Γερμανοί, στο εξωτερικό, Έλληνες το γένος με Ελληνική παιδεία και εμείς στην Ελλάδα να θεωρούσαμε τους εαυτούς μας συνονθύλευμα Αλβανορουμανόβλαχων όπως θέλει να μας παραμυθιάσει ο καθηγητάρας!!!

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή που μαζί με πληθώρα άλλων (που αποδεικνύουν και ότι αντίθετα με τις παπαριές του ΣΚΑΙ η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας επί τουρκοκρατίας ήταν απαγορευμένη) δημοσιεύεται στη σελίδα του Παν/μιου του Mannheim της Γερμανίας:


Την πληροφορία της ύπαρξης των επιστολών στη σελίδα του παν/μίου του Mannheim την βρήκαμε σε βίντεο του εξαιρετικού antibaro.gr το οποίο θα σας παρουσιάσουμε αργότερα


http://dexiextrem.blogspot.com/2011/02/500-1821.html

Σχόλια

  1. Φοβερού ήθους κείμενο που προάγει το πολιτισμό και τη κουλτούρα του ελληνισμού. Ειδικά οι εκφράσεις "παπαριές" και "Ψωλή του Βουκεφάλα" αποτελούν το μεγιστο δείγμα της φιλολογικής παιδείας του συγγραφέως.
    Από οτι φαίνεται το μπλογκ πλέον αναβαθμίζεται και περνά στη σφαίρα της διανόησης.

    Όσον αφορά τώρα το αντικείμενο του σχολιασμού. Οπωσδήποτε το ντοκυμαντέρ του σκαι είναι μια καλή και πρωτοποριακή προσπάθεια στην ελλληνική τηλεόραση σχετικά με την σύγχρονη ελληνική ιστορία.
    Οπωσδήποτε επίσης, υπάρχουν και ανακρίβειες αλλά και υπερβολισμοι στη προσπάθεια να αποδειχθεί αντικειμενικότητα.
    Αυτό όμως που θα πρέπει να μείνει είναι η τελική προσπάθεια που αισθητικά είναι πολυ καλή αλλά και ιστορικά προσεγγίζει σημαντικά τη πραγματικότητα.
    Και τελικά ανα κάποιος θέλει να κρίνει μπορεί να κρίνει κόσμια και χωρίς να ξεχνά οτι με βάση το ελληνικό σύνταγμα εξασφαλίζεται στη χώρα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών , όποια και αν είναι αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ φίλε, κατ αρχάς το άρθρο δεν είναι δικό μου.
    Αναφέρθηκες στο σχόλιο σου σε "ελεύθερη διακίνηση ιδεών , όποια και αν είναι αυτή",
    Αφού πρέπει να είναι ελεύθερη η διακίνηση ιδεών, γιατι προσπαθείς να την "ψαλιδίσεις" με το φίλτρο της κοσμιότητας?
    Μήπως γνωρίζεις την έκφραση "Ψωλή του Βουκεφάλα", η οποία είναι εντός παρενθέσεως, ποιος την είπε;
    O κ. Τατσόπουλος!!!
    Υ.Γ
    Για την παπαριά:
    "Επειδή η παπαριά είναι εξαιρετικά διαδεδομένο φυτό, η ονομασία της (κυρίως δε, αυτή του καρπού της) έχει περάσει πια στην καθομιλουμένη και δη στη σλανγκ, σημαίνοντας κάτι το άκρως ευτελές, συνηθισμένο, ανούσιο και γελοίο

    http://www.slang.gr/lemma/show/paparia_743

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για να σε βοηθήσω να μην ψάχνεις διάβασε εδώ:
    "Η ψωλή του Βουκεφάλα"
    http://www.inews.gr/62/i-psoli-tou-voukefala.htm
    και εδώ:
    "Τατσόπουλος: Γιατί είπα να με φωνάζουν "Ψωλή του Βουκεφάλα"
    Τσαντίστηκαν τις προάλλες γιατί τους είπα ότι δεν μπορώ να λέγομαι Τατσόπουλος, όταν έρχεται ο ένας με την ασπίδα του Λεωνίδα κι ο άλλος ως Μακεδονομάχος. Από εδώ και πέρα θα λέγομαι η ψωλή του Βουκεφάλα».
    http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_1714.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι δεν είναι δικό σου άρθρο το γνωρίζω.
    Επίσης γνωρίζω οτι πιο πάνω αναφέρεις "...υβριστικά μηνύματα...".

    Όσον αφορά το τι είπε ο κ. Τατσόπουλος δεν σημαίνει οτι δεν αποτελεί χυδαία, τουλάχιστον, έκφραση.

    Όσον αφορα τις "παπαριές" αφου δεν σε ενοχλεί ως χυδαία η υβριστική έκφραση, τοτε φίλτατε είσαι παπάρας (καθ΄οσον λές παπαριές)
    http://www.slang.gr/lemma/show/paparas_3430

    Επίσης σου στέλνω και σύνδεσμο για να δεις ποιός είναι ο "ταλάιπωρος" που "μας παραμυθιάζει καθηγηταράς" (κατα τον διανοητή Δεξί Εξστρεμ) κ. Βερέμης (και όχι Βερεμής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε aristos μην μπαίνεις σε διάλογο με ανθρώπους που δεν έχουν τι να πούνε και ασχολούνται με παπαριές.
    Εδώ του ατόμου του παρουσιάζουμε μια επιστολή 500 ετών που τη γράφει Γερμανός και σε κάθε τρίτη γραμμή έχει αναφορά σε Έλληνες το γένος και σε Ελλάδα... και το μόνο που βρίσκει να πεί είναι το περιτύλιγμα και ότι ο παπαάρας λέγεται Βερέμης...

    Είναι κατανοητή η φτώχεια τους σε επιχειρήματα όποτε καταφεύγουν σε τέτοια κολπάκια γιατί όπως λέει και ο πάνσοφος λαός:

    της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες

    dexiextrem ® ©

    Άντε γειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεξι Εξτρεμ, σχετικα με το σχολιό σου, θα πρέπει πρωτα απ'ολα να μαθεις να διαβάζεις.

    Γιατί αν ήξερες να διαβάζεις θα έβλεπες οτι στο σχολιό μου αναφέρω ρητα ότι " ...υπάρχουν και ανακρίβειες αλλά και υπερβολισμοι στη προσπάθεια να αποδειχθεί αντικειμενικότητα", επίσης αναφέρω "...ιστορικά προσεγγίζει σημαντικά τη πραγματικότητα". Βλέπεις πουθενα να αμφισβητώ το κείμενο που αναφέρεις ?

    Η κριτική μου για έναν νοήμονα αναγνώστη αφορά απλά απρεπείς χαρακτηρισμούς που υπάρχουν στο άρθρο και όχι αμφισβήτηση οποιούδηποτε κειμένου που αναφέρονται σε αυτό.

    Πέραν τούτων και όσον αφορά τα κείμενα που αναφέρεις, αφορούν τη περίοδο της Αγίας Ρωμαϊκή Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους που μπορείς να διαβάσεις για αυτή συνοπτικά στο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1.

    Επίσης η αναφερόμενη περίοδος αφορά τη περίοδο αναγέννησης και ουμανισμού (πιστεύω ότι κάτι ξέρεις από αυτά) που βασικό συστατικό είναι η αρχαίοι έλληνες συγγραφείς και φυσικά η ελληνική παιδεία (ελπίζω να καταλαβαινεις τι εννοώ)

    Επιπρόσθετα μπορείς να μας κάνεις μια ελεύθερη μετάφραση του κειμένου που αναφέρεις ? Για να δούμε αν καταλαβαίνεις και τι λέει.

    Τέλος στο ντοκυμαντέρ δεν είδα να αμφισβητείται πουθενα το θέμα της ελληνικότητας των σημερινών ελλήνων, εκτός και αν νομίζεις οτι αν σε μια γεωγραφική περιοχή κατοικούν και άλλοι λαοί οι έθνοι τότε οι γηγενείς χάνουν την εθνικοτητά τους.

    Όσον αφορά τις συστάσεις σου στον αρίστο, μήπως είσαι ο καθοδηγητής του ? ο μεντοράς του ? ο προστάτης του ? Που μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι μιας και δεν πήρε θέση στο σχολιό σου.

    Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις ποιός λέει τις παπαριες (επιτρεπόμενη κατα τον αρίστο λέξη στο μπλογκ) και ποιός όχι. Όσο για τις "ψωλές" (επιτρεπόμενη κατα τον αρίστο και πάλι λέξη) και το εν γένει γραφικό σου στυλ γραφής μπορεί ο καθένας να καταλάβει το ποιον σου και το ήθος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.