Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή η δικογραφία για εμπλοκή Σημίτη με το swap της Goldman Sachs

Στην υγεία των κορόιδων
H υπόθεση ξεκινά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 ο Αυστριακός οικονομολόγος Fayad Mulla-Khalli, κατηγορώντας την τράπεζα ότι εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του ελληνικού swap.
Ανακοινώθηκε η διαβίβαση στη Βουλή, κατ΄ εφαρμογή των συνταγματικών διατάξεων περί ποινικής ευθύνης υπουργών, δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από μήνυση...

Αυστριακού οικονομολόγου κατά του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Goldman Sachs για την σύναψη ειδικής δανειακής σύμβασης τύπου swap με το ελληνικό δημόσιο. Η δικογραφία, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, σχηματίστηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με το σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο των εισαγγελικών αρχών, «κατά την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψε σύνολο καταγγελιών σχετικά με αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι τελέστηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό και μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2000-2001».


Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση ξεκινά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 ο Αυστριακός οικονομολόγος Fayad Mulla-Khalli, κατηγορώντας την τράπεζα ότι παραποίησε τον ισολογισμό της, εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του swap για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.


Επειδή στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές δεν μπορούσαν, με βάση τις διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών, να διεξάγουν έρευνα επί της ουσίας, απέστειλαν τη δικογραφία στη Βουλή που είναι η μόνη αρμόδια για να δώσει συνέχεια.


Καθημερινή 


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/swap-goldman-sachs.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.