H Tουρκία αμφισβητεί τα εθνικά μας δίκαια και, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του κ. Ερντογάν, να παραστεί και να μιλήσει στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων Διπλωματικών Αντιπροσώπων ανά τον κόσμο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι ώρα να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να ξεφύγουν από το πλαίσιο δημοσίων σχέσεων και εντυπώσεων, καθότι οι μέχρι τώρα κινήσεις καλής θελήσεως της ελληνικής πλευράς, δεν έχουν βρει αντίκρισμα από την τουρκική πλευρά. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ιδιαίτερα έντονη διπλωματική και στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα εθνικά μας δίκαια και, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί.

Σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, με την οικονομία μας να διέρχεται βαθιά κρίση, την κοινωνική μας συνοχή να αποδυναμώνεται και τους θεσμούς μας να υπολειτουργούν, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή και δεν συγχωρούνται πλέον λανθασμένες κινήσεις.
Αναμένουμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αξιοποιήσει την επίσκεψη αυτή προς όφελος της Ελλάδος, της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή».

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε τον κ. Αντιπρόεδρο για τις επισημάνσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.