Νταβούτογλου: «δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε».


Δείτε τι είπε στο video στο τέλος του άρθρου, ο ΥΠΕΞ της Τουρκία Νταβούτουγλου.
"Δεν χωράμε στο πλαίσιο που έχουν χαράξει για μας..." αναφερόμενος δε στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας τόνισε:
«δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε»
Με αυτούς θα παέι να συζητήσει ο πρωθυπουργός και ο κ.Δρούτσας..
Με αυτούς που κανείς δεν μπορεί να τους πιέσει για κάτι που δεν θέλουν.
Για να καταλάβετε τι εστί τουρκική εξωτερική πολιτική...
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων και δείτε το video.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην εναρκτήρια ομιλία της διάσκεψης είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε να αναγγείλουμε στον κόσμο ότι δεν χωράμε πια στο πλαίσιο που έχουν χαράξει για μας. Και αν θέλουν ας το ονομάσουν αυτό αλλαγή πλεύσης».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως η Τουρκία θα διαδραματίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.
«Εμείς δεν είμαστε μια κατατεμαχισμένη χώρα, αλλά μια χώρα που ενώνει τα κομμάτια, δεν θέλουμε κρίση στην περιοχή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Davutoğlu. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού σημείωσε πως ο ρόλος της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ, τόνισε ότι δεν θέλουν να φαίνονται πια σαν μια χώρα στην γραμμή του μετώπου. 
Ο κος Davutoğlu αφού ανέφερε πως θα συνεχίζεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είπε κατά λέξη «δεν μπορούν να φέρουν μπροστά μας τις επιλογές της Κύπρου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει για κάτι που δεν θέλουμε».
(trt.greek)
 

Σχόλια

  1. Πραγματικά ρε αρίστο τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή μας δουλεύεις. Δηλαδή επειδή κάνει δηλώσεις ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας δεν θα πρέπει να υπάρχουν διμερείς συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος - Τουρκίας ? Και καλά να κάνεις κριτική η δική σου προσωπική πρόταση ποιά είναι ?
    ΥΓ Οταν ο τέως έκανε κουμπαριές με τον Ερντογκάν τί έλεγες ? Μήπως η τουρκική εξψτερική πολιτική άλλαξε το τελευταίο χρόνο και δεν το μάθαμε.

    Επιτέλους Αρίστο σοβαρέψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tο πρόβλημα αγαπητέ, δεν είναι τι λέει ο Νταβούτουγλου..
    Το πρόβλημα είναι τι απαντάμε εμείς σ αυτά που λέει ο Νταβούτουγλου.
    Το πρόβλημα είναι τι πάει να κάνει ο πρωθυπουργός σε μια αμιγώς τουρκική εσωτερική σύσκεψη τούρκων διπλωματών..
    Κανείς ξένος ηγέτης δεν συμμετέχει σ αυτή την σύσκεψη !!
    Μόνο ο ΥΠΕΞ του Αφγανιστάν.
    Το πρόβλημα είναι ότι, ο δρόμος για το Ερζερούμ είναι σπαρμένος με δάκρυα και χιλιάδες πτώματα χριστιανών της Ανατολής! Γιατί τα κόκαλα των παππούδων και των γιαγιάδων των προσφύγων, ακόμα περιπλανιόνται άταφα στο παγωμένο χώμα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρίστο το σχόλιο μου απάντηση, φυσικα, δεν το ανέβασες και λέω φυσικά γιατι είσαι γνωστός λογοκριτής.
    Το προβλημά σου Αρίστο δεν έιναι αυτά που λές περί άταφων και περιπλανόμενων, το προβλημά σου είναι το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός.
    Το κακό με σένα ειναι οτι έχεις τυφλωθεί με τη δάδα της ΝΔ και δεν βλέπεις το γίνεται γύρω σου.
    Πραγματικά λυπάμαι για το επιπεδό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aγαπητέ, ΔΕΝ υπάρχει σχόλιο σου που δεν αναρτήθηκε.
    Για να ξέρουμε τι λέμε και να μη δημιουργούμε εντυπώσεις.
    Μια υπενθύμιση:
    "Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.