Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Το μάθαμε και αυτό απ τα "Καρντάσια"..."Το 48% της θάλασσας του Αιγαίου, είναι διεθνής θαλάσσιος και εναέριος χώρος "

Το μάθαμε και αυτό μετά τις "ελληνικές παραβιάσεις" των χωρικών υδάτων στα Ίμια..
Μας προέκυψε και άλλο θέμα.
Σήμερα τα καρντάσια μας ενημέρωσαν ότι :
"Το 48% της θάλασσας του Αιγαίου, είναι διεθνής θαλάσσιος και εναέριος χώρος "
Εκτός από τις ανακρίβειες και το θράσος, δεν μας είπαν όμως για να πάει ένα αεροπλάνο εκεί από που θα περάσει;
Πως θα φτάσει στους όποιους διεθνείς χώρους;
Δεν θα περάσει-κόψει τον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν θα πρέπει να υποβάλει τα προβλεπόμενα, από τους διεθνείς οργανισμούς, σχέδια πτήσης.
Είναι και "πονόψυχοι" οι Τούρκοι...
Μας λένε ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους διεθνείς χώρους, όπως όλοι οι άλλοι.
Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.
Ο Selçuk Ünal δήλωσε ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τις εκπαιδευτικές της πτήσεις σε περιοχές ανοιχτής θαλάσσης του Αιγαίου και στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από αυτές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι δραστηριότητες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στο Αιγαίο, εκτελούνται στο πλαίσιο των γενικών αρχών που έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τις σχετικές αρχές.
Ο Ünal υπενθύμισε ότι το 48% της θάλασσας του Αιγαίου είναι διεθνής θαλάσσιος και εναέριος χώρος και πρόσθεσε το εξής:
«Oι χώροι αυτοί, βάσει του διεθνούς δικαίου, είναι ανοιχτοί για χρήση από την Τουρκία και την Ελλάδα καθώς και από άλλες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.