ΠΟΣΔΕΠ: Η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής

Για καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις των προτάσεων έρευνας που έχουν υποβληθεί από την πανεπιστημιακή κοινότητα για τα έργα «Θαλής» και «Αρχιμήδης», για έλλειψη διαφάνειας ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται και για συστηματικό εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.
Η ΠΟΣΔΕΠ, με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέα Μητσού, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για την πολιτική που ακολουθεί στα θέματα της έρευνας και των θεσμικών αλλαγών αλλά και τη συνολικότερη στάση της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων, που χαρακτηρίζεται από «μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πάντων».

«Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ -αναφέρει στην απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας- έχει παρέμβει συστηματικά στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αδικαιολόγητα μεταβαλλόμενες προκηρύξεις και διαδικασίες διαχείρισης των ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν μέχρι στιγμής ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το υπουργείο, όπως "Ηράκλειτος", "Θαλής", "Αρχιμήδης", "Μεταδιδάκτορες". Η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη. Η δε πολιτική του ηγεσία δεν δικαιούται να εγκαλεί τους πανεπιστημιακούς για αμέλεια και ασυνέπεια».
Σχετικά με την παραίτηση του γενικού γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας Αχ. Μητσού, και τα όσα ο ίδιος δήλωσε σε βάρος του Γ. Πανάρετου, ο υφυπουργός παιδείας μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό « Φλας» δήλωσε: «Την παραίτηση του κ. Μητσού είχα ζητήσει εγώ πριν από ένα μήνα, παρουσία της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου, λόγω αδυναμίας του να υλοποιήσει την πολιτική που είχε χαράξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου». Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας που παρέλαβε την επιστολή παραίτησης του κ. Μητσού, στις 31 Δεκεμβρίου, δεν έκανε καμία δήλωση για το θέμα, περιορίστηκε μόνο να ευχαριστήσει τον κ. Μητσό για το έργο του.
«Η εκπεφρασμένη πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνει υπέρβαση στο χώρο της έρευνας», είπε ο κ. Πανάρετος. «Να ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατική και πελατειακή αντίληψη του χθες και να πάμε σε πολιτικές με στόχους». Τον κ. Πανάρετο κάλυψε πλήρως με δηλώσεις του, που ακολούθησαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=238776

Σχόλια

  1. Είμαι Καθηγητής Πανεπιστημίου και έχω έγκριση για το ερευνητικό πρόγραμμα "Ηράκλειτος". Εάν δεν εκταμιευθούν σύντομα τα χρήματα για να συνεχίσω την έρευνα και με την εξαγγελία νέων περικοπών με το ενιαίο μισθολόγιο φοβάμαι ότι θα επιστρέψω στη σοβαρή χώρα του εξωτερικού που ήμουν πριν επαναπατριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.