Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της ΕΑΒ μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την τόνωση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της επιχείρησης

Άδικη χαρακτηρίζει τις οριζόντιες μισθολογικές περικοπές στην ΕΑΒ ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

«Η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της ΕΑΒ μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την τόνωση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της επιχείρησης και όχι από την απαξίωση του προσωπικού, που με την συσσωρευμένη εμπειρία τους, τη σκληρή δουλειά, την προσήλωση στο καθήκον και με γνώμονα την αεροπορική συνείδηση και ασφάλεια συμβάλλουν στη διεθνή διάκριση της ΕΑΒ και στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών»¨τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκης, που καλεί την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις των αποφάσεών της στην εθνική ασφάλεια της χώρας, αν παραδοθεί το τεχνικό έργο της ΕΑΒ στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Οικονομικών
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2011
ΘΕΜΑ: «Οριζόντιες Περικοπές στην ΕΑΒ ΑΕ»

Κυρία Υπουργέ,

Έγκαιρα προβάλαμε τις ενστάσεις μας για τις άδικες οριζόντιες περικοπές στην μισθοδοσία του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ν. 3899/2010.

Ειδικότερα η ΕΑΒ ΑΕ, την οποία προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αντιλαμβάνεται ως μέρος του αντιαναπτυξιακού και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, έχει σημαντική συμβολή για περισσότερο από 33 χρόνια στην εξοικονόμηση συναλλάγματος, στην ανάπτυξη του εθνικού προϊόντος, την απασχόληση, αλλά και την προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Οι οριζόντιες μισθολογικές ρυθμίσεις απαξιώνουν αφενός αυτή την σημαντική συνεισφορά της ΕΑΒ στην εθνική οικονομία, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση, που μέσα από την συσσωρευμένη εμπειρία τους, την σκληρή εργασία, την προσήλωση στο καθήκον και πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, την αεροπορική συνείδηση και ασφάλεια, συμμετέχουν στην διεθνή διάκριση της ΕΑΒ από διεθνείς οίκους αξιολόγησης και στην ανάπτυξη των διεθνών συνεργασιών της ( BOEINGLONKHEEDEADSDASSAULTALENIAAIRBUS).

Απέναντι σε αυτή τη συνεισφορά, η κυβέρνηση επιλέγει την κατασυκοφάντηση των εξειδικευμένων εργαζομένων στην ΕΑΒ, τις οριζόντιες περικοπές, τις άδικες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την ταυτόχρονη παράδοση του τεχνικού έργου σε ιδιώτες που, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, αφενός δεν διαθέτουν έμπειρο, εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και αφετέρου δεν μπορούν –ως ιδιώτες- να διασφαλίσουν τον στόχο της επιχείρησης για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας, όπως προβλέπεται στον ιδρυτικό νόμο της ΕΑΒ.

Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σκόπιμα παραγνωρίζει ότι η αναδιάρθρωση της ΕΑΒ μπορεί να στηριχτεί στον εξωστρεφή χαρακτήρα της επιχείρησης η οποία βάσει του υπογεγραμμένου - ανεκτέλεστου έργου, φτάνει τα 500 εκ. € και καταδικάζει την επιχείρηση, με τις άδικες πολιτικές της, σε λύσεις μόνιμης απαξίωσης.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

-Θεωρεί η κυβέρνηση «ρετιρέ» -κατά την προσφιλή της έκφραση- τον μισθό των 1400 € για έναν έμπειρο, εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο εργαζόμενο της ΕΑΒ;
-Έχει αντιληφθεί το κόστος που επιφέρουν οι αποφάσεις της στην εθνική ασφάλεια; Έχει αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη της εθνικής ασφάλειας της χώρας;
-Γιατί ο περιβόητος «εξορθολογισμός» δεν περνάει μέσα από την ανάπτυξη της επιχείρησης και την αξιοποίηση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της;
-Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι έχει ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου σε χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΑΒ, ενώ ταυτόχρονα τιμωρεί με τις ρυθμίσεις της τον εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο εργαζόμενο;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.