Εχουμε κυβέρνηση;

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

Εχουμε κυβέρνηση;Είναι η πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση, που οι Ελληνες υποδέχονται έναν καινούργιο χρόνο χωρίς χαμόγελο, χωρίς προσδοκίες. Φοβούνται να ονειρευτούν το αύριο. Η αμφιβολία, η ανασφάλεια, η σύγχυση είναι τα συναισθήματα με τα οποία καλούνται να βιώσουν το νέο κύκλο ζωής.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, επειδή έχουμε αυτή την κυβέρνηση που έχουμε και είναι ώρα να εννοήσει ότι εξελέγη να κυβερνήσει την Ελλάδα και όχι για να εκτελεί εντολές που ξεπερνούν τις δυνατότητες των Ελλήνων, ας λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Το πρώτο και μέγα είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες μας. Είτε τις κάνουμε εκουσίως είτε ακουσίως, το αποτέλεσμα είναι κοινό: Ξεκινάμε το 2011 χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε, είτε εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του κράτους -εκπαίδευση, δάνεια, φροντιστήρια- είτε πληρώνοντας στο κράτος -ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΡΤ, ΜΜΜ, βενζίνη- μονοπωλιακά, χωρίς να μπορούμε να προβάλουμε αντίσταση!
Το δεύτερο και καίριο είναι η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της είναι να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο περιέπεσε από την αλόγιστη διαχείριση παρελθουσών χρήσεων και εν μέρει εξαιτίας της δικής της καθυστέρησης. Οσο θα «στεγνώνει» την αγορά και όσο θα βάζει πιο βαθιά το χέρι της στην τσέπη μας, ενώ η ίδια διατελεί σπάταλη, τόσο θα πέφτουμε σε μεγαλύτερη δίνη. Το τρίτο που φαίνεται αδύνατον να κατανοήσει είναι ότι οι Πολίτες επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία να ασκεί καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν θεωρούσαν ότι είχε τα εχέγγυα για να κυβερνήσει, θα της είχαν αναθέσει την κυβέρνηση. Επομένως, είναι κωμικό να εγκαλεί η κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία επειδή το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να κυβερνήσει. Και είναι κωμικότερο να είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση ενάμισι έτος αλλά να συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση! Το τέταρτο είναι πως οι Πολίτες οφείλουν να διεκδικούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Καλύτερη ποιότητα ζωής. Αξιοκρατία, διαφάνεια, δωρεάν Παιδεία, δημόσια παροχή υπηρεσιών Υγείας.
ΜΑ, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι ετούτη που θέλει τον Πολίτη να δέχεται υποτακτικά απαιτήσεις ανήκουστες, που επιβάλλει εν ονόματι του ΔΝΤ; Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έχει μπροστά της δύο ακόμη χρόνια. Ας κυβερνήσει επιτέλους, χωρίς να της φταίνε σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αύριο οι διαμαρτυρόμενοι Πολίτες. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, ας καταφύγει στην ετυμηγορία των Πολιτών. Στις Δημοκρατίες -γιατί τέτοιο πιστεύουμε ότι είναι ακόμη το πολίτευμά μας- δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=17021&catid=7



Σχόλια

  1. Την κ. Παναγιωταρέα προσωπικά την θεωρώ σαν έναν από τους κρίκους που μας αλυσσόδεσαν και φτάσαμε σε αυτό το χάλι. Ας αφήσει λοιπόν τα ερωτήματα, αυτά είναι για μας, τους απ' έξω, και εμείς τα εχουμε ήδη θέσει και εδώ και σε δεκάδες άλλα blogs... Απαντήσεις θέλουμε για τα αίτια του κακού, απαντήσεις τίμιες, σταράτες και καθαρές. Αν όχι όλες, τις πιο πολλές τις ξέρει...

    Χαρίλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.