Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Ο νέος τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπηλιωτόπουλος ρωτάει την κ. Διαμαντοπούλου

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Β' Αθηνών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Διορισμοί Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008
Τον Νοέμβριο του 2008 με τους αριθμούς 2Π, 3Π, 4Π και 5Π προκηρύχτηκε από τον ΑΣΕΠ γραπτός διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό έγινε προκειμένου να καλυφθεί, βάσει του νόμου, το 60% των προσλήψεων στην εκπαίδευση την διετία 2009-2010 και 2010-2011. Στις 31/01/09 και 01/02/09 πραγματοποιήθηκε ο παραπάνω διαγωνισμός, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα και στην συνέχεια εκδόθηκαν τα ονομαστικά ΦΕΚ των διοριστέων του διαγωνισμού, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2009 έγιναν οι πρώτοι διορισμοί βάση αυτών των ΦΕΚ. Τον Αύγουστο του 2010, και ενώ το μνημόνιο είχε εξαιρέσει την παιδεία από την περικοπή των προσλήψεων, αφήσατε κατά παράβαση της προκήρυξης αδιόριστους 428 διοριστέους του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008, διορίζοντας ταυτόχρονα 2000 συναδέλφους τους, από πίνακες που εσείς η ίδια είχατε καταγγείλει ως αδιαφανείς.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:
  1. Γιατί παραβιάσατε την αναλογία 60-40 στους διορισμούς εκπαιδευτικών, καταστρατηγώντας τον δικό σας σχετικό νόμο;
  2. Που βρίσκονται οι πιστώσεις από τα ονομαστικά ΦΕΚ των 428 διοριστέων του ΑΣΕΠ, αφού αυτοί δεν διορίστηκαν;
  3. Θα διορίσετε τους 428 αυτούς εκπαιδευτικούς εντός του 2010, εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.