Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Πιάστε το κοράκι και όχι τον περιπτερά!

Γράφει ο Γιάννης Μυλωνάς.
 
Ακούγοντας κάποιος ειδήσεις βομβαρδίζεται από τα μέτρα κατά των εγκληματιών φοροφυγάδων. Αυτόφωρο για την μια απόδειξη που δεν έκοψε ο περιπτεράς και ο μανάβης. Όλοι τους εγκληματίες και θα πάνε φυλακή. Με τους πραγματικούς εγκληματίες τι γίνεται; Γιατί ούτε ο περιπτεράς ούτε ο μανάβης ευθύνονται για την κατάρρευση της χώρας και αυτό το ξέρουμε όλοι μας όσο και να προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν τα ΜΜΕ.

Δεν είναι το ζήτημα να πάει κάποιος φυλακή. Και στη φυλακή εμείς θα τον τρέφουμε ενώ αποκλείεται να βγει καλύτερος άνθρωπος. Πολύ περισσότερο μάλιστα φοβάμαι ότι δεν θα πάει κανένας από τους πραγματικούς υπευθύνους της κατάντιας μας στο «φρέσκο» παρά μόνο κάποιοι κακόμοιροι μανάβηδες και περιπτεράδες για λογούς εντυπωσιασμού. Το ζητούμενο είναι...

 απλό: Μπορούμε να πάρουμε πίσω κάποια ή και όλα τα λεφτά από όσους έχουν αρπάξει τα σοβαρά ποσά? Με όποιο τρόπο τα έχουν σουφρώσει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και να ανεβάσει λίγο το δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης που τους τελευταίους μήνες έχει πέσει στο μηδέν.

Μπορούν να ανοιχτούν λογαριασμοί των παρατρεχάμενων των πολιτικών που βρεθήκαν με βίλλες και αν διαπιστωθούν παραβάσεις να επιστραφούν τα ποσά? Να δημευτούν ακόμα και περιούσιες που έγιναν με μαύρο χρήμα?


Από τον Αύγουστο μας λένε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στον παράνομο τζόγο με 4 δις ευρώ το χρόνο και ότι χάνονται τεραστία ποσά από την φοροδιαφυγή προσώπων και εταιριών που τα εισπράττουν όλα μαύρα γιατί είναι απλά παράνομοι. Και τι έκαναν γι' αυτό? Πιασαν κάποιους όπως κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά και οι άλλοι συνεχίζουν να τα αρπάζουν. Αφού τους ξέρετε και γνωρίζετε ποσό μεγάλα ποσά παίζονται γιατί δεν τους πιάνετε? 4 δις είναι αυτά, σας ενδιαφέρουν λιγότερο από το ΦΠΑ του μανάβη?


Ναι λεφτά σίγουρα κάπου υπάρχουν. Όταν μια χώρα και οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι μια άδειες τσέπες κάποιος τους τα πήρε. Αλλά δεν είναι οι περιπτεράδες ούτε οι μανάβηδες. Άλλα είναι τα μεγάλα κοράκια.
 
http://epirus-ellas.blogspot.com/2011/01/blog-post_2108.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.