Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις πρόωρων εκλογών


Πολλά περίεργα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση που… μυρίζουν πρόωρες εκλογές. Το αδιέξοδο στην οικονομία είναι ξεκάθαρο και όσο περνούν οι μέρες και βυθιζόμαστε στη δίνη τη δική μας και την ευρωπαϊκή γίνεται όλο και πιο αντιληπτό ότι οι θυσίες πάνε χαμένες.
Όμως, μεταξύ σοβαρού και αστείου υπάρχουν ορισμένα περιστατικά, επικοινωνιακού χαρακτήρα που δείχνουν ότι ότι στο Μαξίμου κάνουν σκέψεις για κάλπες και απλά περιμένουν την οικονομική κατάρρευση για να το περάσουν ως δικαιολογία.
Διαβάστε για να καταλάβετε:

  1. Ο Γ. Παπανδρέου, από άβουλος στην εξωτερική πολιτική, εμφανίζεται ξαφνικά σαν… ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος που πήγε στην Τουρκία και έκανε τα μούτρα κρέας στον Ερντογάν. Γκολ εκτός έδρας δηλαδή, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που αβαντάρουν την κυβερνητική προσπάθεια στην εξωτερική πολιτική. Έτσι, μπορούμε να πάμε περήφανοι ως Ελληνες στις εκλογές γιατί έχουμε πρωθυπουργό έναν πολιτικό που δεν… μασάει.
  2. Προωθεί η κυβέρνηση, μέσω του ΣΔΟΕ, τιμωρία πολιτικών ώστε να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα και να εμφανιστεί ο κ. Παπανδρέου ως τολμηρός πολιτικός που δε διστάζει να βάλει φυλακή ακόμη και “πράσινα” στελέχη, εκτός από “γαλάζια” φυσικά.
  3. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκιμάζει τον αντιπρόεδρο, Θ. Πάγκαλο, ο οποίος αποτελεί “κόκκινο” πανί για την κοινωνία. Με μια αποπομπή του θα ικανοποιηθεί ο κόσμος που βλέπει τον αντιπρόεδρο και σηκώνει και τα πέντε δάχτυλα.
  4. Η κυβέρνηση, ξεχνώντας το πρόσφατο παρελθόν της, αποφάσισε να υιοθετήσει ατζέντα άλλων πολιτικών χώρων. Άσχετα με το πώς μπορεί να λυθεί το θέμα των μεταναστών, ξαφνικά αποφασίστηκε η πιο σκληρή γραμμή με φράχτες, απελάσεις, επιχειρήσεις – σκούπα για να καθαρίσει η Αθήνα από παράνομους μετανάστες, σχέδια για ευταξία στα σύνορα. Ετσι, σε ένα θέμα που καίει την ελληνική κοινωνία και που το πρόβλημα έχει γίνει ανεξέλεγκτο αποφασίζει αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση να το κλείσει με δυναμικό τρόπο. Θα βγάλει σύντομα και μια δημοσκόπηση που θα λέει ότι 9 στους 10 πολίτες επικροτούν τα μέτρα και… όλα καλά και όμορφα.
  5. Για να μην πούμε για την επιχείρηση στοχοποίησης των λεγόμενων “ρετιρέ” του δημοσίου, όλους εκείνους που θησαυρίζουν τόσα χρόνια και που ο μέσος Ελληνας βλέπει και βρίζει.
  6. Αν σε όλα αυτά προστεθούν και τα “καλά” νέα για μείωση του ελλείμματος που οδήγησαν ουσιαστικά σε μαύρη τρύπα μόλις … 250 εκατ. ευρώ τότε μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η επικοινωνιακή διαχείριση μιας πιθανής εκλογικής αναμέτρησης πάει πολύ καλά.
Οπότε, ας είμαστε όλοι σε εκλογική ετοιμότητα καθώς 40 ημέρες πριν τις αρχές Απριλίου, οπότε λήγει η προθεσμία για προκήρυξη εκλογών με λίστα, είναι γύρω στις 20 Φεβρουαρίου. Ολα πιθανόν να κριθούν στη σύνοδο κορυφής όπου θα παιχτούν πολλά για το μέλλον της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.