Τι σόι Καρντάσι είναι αυτό ;;

Θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, περιλαμβανομένων και των προβλημάτων που δημιουργεί η πτήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις υπερπτήσεις και στην άρση του casius belli, μετά από λίγο προσφώνησε τον Ερντογάν, Καρντάσι, ντόμπρο, καλό άνθρωπο με καλές προθέσεις... (Δείτε το videο)

Μα πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι "Καρντάσι" και παράλληλα καλός άνθρωπος, με καλές προθέσεις και τα μαχητικά αεροπλάνα της χώρας του να αλωνίζουν στο Αιγαίο;;
Tι σόι καλές προθέσεις έχει αυτός ο καλός και ντόμπρος άνθρωπος;
Τι "Καρντάσι" είναι αυτό, όταν μας απειλεί με casius belli;
Kαι μην μου πείτε το γνωστό παραμύθι των κακών στρατιωτικών και καλών πολιτικών στην Τουρκία...
Πως αποκαλείς λοιπόν κάποιον αδερφό (Καρντάσι), ενώ καθημερινά δέχεσαι συνεχείς και άμεσες ή έμμεσες απειλές και αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, με την μορφή μαζικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων...
Είναι ένα θέμα αυτό.

Σχόλια

  1. Αρίστο δυστυχώς είσαι πολύ κομματικός για να κρίνεις με καθαρό μυσλό. Βλέπεις τα γεγονότα αλλά δεν μπορείς να τα αξιολογήσεις τυφλωμενος από το κομματικό σου φανατισμό.
    Δες και διάβασε λοιπόν
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=6&art_id=2292
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231073588
    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/102817/upsiloi-tonoi-pros-tin-tourkia-apo-papandreou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλήμερα αγαπητέ,
    Το ποιός είναι κομματικός είναι μια άλλη ιστορία.
    Όλοι κρίνονται απο τα γραφόμενα τους.
    Την εισαγωγή του άρθρου δεν την διάβασες?
    "Θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, περιλαμβανομένων και των προβλημάτων που δημιουργεί η πτήση αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τέθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ.
    Μέχρι εδώ όλα καλά"
    Για το άλλο, το Καρντάσι τι έχεις να μας πεις?
    Μα πως είναι δυνατόν κάποιος να είναι "Καρντάσι" και παράλληλα καλός άνθρωπος, με καλές προθέσεις και τα μαχητικά αεροπλάνα της χώρας του να αλωνίζουν στο Αιγαίο;;
    Tι σόι καλές προθέσεις έχει αυτός ο καλός και ντόμπρος άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Αρίστο όταν από μια ομιλία "κοβεις" ενα μικρό κομμάτι με διπλωματικές φιλοφρονήσεις και το παρουσιάζεις ως "θέμα" τότε αυτό αποτελεί τουλάχιστον λαικισμό για να μη πώ λασπολογία.
    Όσον αφορά τα περί καρντάσια κλπ σου θυμίζω οτι ο τ. πρωθυπουργός μέχρι κουμπαρία έκανε με τον Ταγίπ, τότε δεν υπήρχαν παραβάσεις - παραβιάσεις και υπερπτήσεις ? Τότε ο Ταγίπ είχε καλές προθέσεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε,
    Ο Καραμανλής πάει..και η κουμπαριά μαζί.Μιας και το έθιξες,άλλο ο "κουμπάρος" και άλλο ο "αδερφός" (καρντάσι)
    Για το Καρντάσι όμως δεν μας απάντησες.
    Χθες είχαμε την συγκεκριμένη επίσκεψη.
    Δεν αμφισβητεί κανείς τα όποια θετικά ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ.
    Μήπως ξέρει κανείς τι συζήτησαν πίσω απ τις κάμερες για πάνω από 3 ώρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το καρντασι σου απάντησα "διπλωματική φιλοφρόνιση" αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες.
    Όσον αφορά τις 3ωρες συζητήσεις και όλες τις συζητήσεις πίσω από 'κλειστές πόρτες' νομίζω ότι πρέπει να είσαι αφελής αν νομίζεις ότι θα βγούν στον αέρα. Τα αποτελεσματά τους βέβαια κάποια στιγμή θα τα δούμε να υλοποιούνται και να είσαι σίγουρος οτι αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει.
    Και εχω ενα ερώτημα, πως πιστεύεις οτι θα λυθούν τα όποια προβλήματα με τη Τουρκία, με "σκυλοκαυγά" ή με προσεκτική προσέγγιση των δύο χωρών με οικοδόμιση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ? Και πως θα οικοδηθεί αυτό αν δεν πιστέψουμε, εκατέρωθεν, ότι η κάθε πλευρά εχει καλές προθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πιστεύω ότι ο Ερντογάν έχει καλές προθέσεις αλλά δε φτάνουν οι προθέσεις.Στη χώρα του υπάρχουν δύο πόλοι εξουσίας,το στρατιωτικό που είναι σκληρό και αμετακίνητο και το πολιτικό που προσπαθεί να εξευρωπαίσει τα κακώς κείμενα.Οι Κεμαλικοί αντιδρούν στις καλές προθέσεις του Ερντογάν,ο σωβινισμός τους και το μίσος τους προς κάθε τι Ελληνικό εκδηλώνεται με βίαιο τρόπο.Δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει και πολλά ο Ερντογαν,κινδυνεύει ακόμη και η ζωή του σε περίπτωση που προχωρήσει σε καλές ουσιαστικές κινήσεις φιλίας με την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 10.27 εχεις δίκιο για το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, αλλα ήδη με την υπόθεση εργκερον αλλα και την συνταγματική αναθώρηση ο Ερντογκαν 'έβαλε' γκόλ. Το θέμα ειναι απλό η Ελλάδα θα συναλαγεί με τους "αφρονες" στρατηγούς της Άγκυρας ή με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας ? Πιστεύω επίσης οτι η Ελλάδα μπορέι να βοηθήσει τη Τουρκία να απαλλαγεί από τον κεμαλισμό των στρατηγών στηρίζοντας την τούρκικη κυβέρνηση τόσο μεέσω των διμερών σχέσεων όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mπορείς να συνδιαλλέγεσαι με πολλές φωνές?Δε πρέπει να υπάρχει μια φωνή που θα εκπροσωπεί τη χώρα του?Σε μια οικογένεια αν ο άνδρας λέει άλλα και η γυναίκα του άλλα πώς οικοδομείται το σπίτι,πώς οικοδομούνται σχέσεις φιλίας με τους γείτονες?Διαλύεται το σπίτι,και η γειτονιά γίνεται μπουρλότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην υπόθεση της Εργκένεκον ελάχιστα αποτελέσματα πέτυχε.Ο σκληρός πυρήνας μένει αλώβητος,το στρατιωτικό Κεμαλικό κατεστημένο είναι είναι κράτος εν κράτει,κυρίαρχο και παντοδύναμο,πολύ δύσκολα ανατρέπεται με διαδικασίες τύπου τομών εκτός Ευρώπης.Θα μας συνέφερε αν η Τουρκία εντασσόταν στον Ευρωπαικό κορμό,αλλά το ισλάμ φοβίζει και εμάς αλλά και την Ευρώπη,επίσης υπάρχει ένας τεράστιος πληθυσμός σε άθλια οικονομική κατάσταση που δεν αντέχει ούτε η Ευ΄ρωπη μια μαζική του εξάπλωση ούτε την Ελλάδα γιατί αυτό σημαίνει αλλοίωση του πληθυσμού μας,και επιστροφή στην Οθωμανική κατάσταση με πολύ δυσμενέστερες συνθήκες για τη χώρα.Δίκοπο μαχαίρι για την Ελλάδα,και το ένα και το άλλο.Δε ξέρω.,αλλά όλα συντείνουν εις βάρος μας στο μέλλον αν η Ευρώπη δεν θέλει την Τουρκία ας το πει ευθαρσώς και ας προστατεύσει τα ευρωπαικά της σύνορα στο Αιγαίο,διαφορετικά πολύ φοβάμαι θα πάμε και σε άλλους γύρους έντασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί προτείνω,εδώ και τώρα ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη,ώστε να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση από την ίδια την Ευρώπη.Αυτή η κίνηση είναι επικίνδυνη (όσο αναφορά το ισλάμ) για την ίδια την Ευρώπη αλλά σώζει την Ελλάδα από ένα αιματοκύλισμα σε πολλά πεδία,μετατρέπει την ίδια την Ευρώπη σε γίγαντα αρκεί να υπάρχει συνοχή μεταξύ των μελών της και σύμπνοια.Σώζει την Κύπρο,σώζει την Θράκη,σώζει το Αιγαίο,σώζει την ίδια την Τουρκία οδηγώντας την στην Ευρώπη και κρατώντας την αλώβητη σε κάθε επιβουλή διαμελισμού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε μου η οθωμανικη αυτοκρατορία έκλεισε όπω και η Βυζαντιινή όπως και κάθε αυτοκρατορία. Πρέπει να δεχθούμε τη Τουρκία και να ξεφύγουμε από τα σύνδρομα του παρελθόντος και τα λάθη που έγιναν και από τις δύο πλευρές και μην ξεχνάμε ότι και ΕΜΕΙΣ κάναμε λάθη και δώσαμε ευνάσματα στον τούρκικο εθνικισμό. Όσα για τις φοβίες περί Ισλαμ, επιτέλους να ξεφύγουμε από τον πόλεμο των θρησκειών και το σύνδρομο των σταυροφοριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να και τι σημαίνει το καρντάσι
    http://www.slang.gr/lemma/show/karntasis___karntasaki_2594
    και έτσι έδωσε την ερμηνεία ο Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν γίνεται αναφορά στο μπλογκ για τα μετα την επίσκεψη Παπανδρεου στη Τουρκία ? Μόνο μικρόψυχη κεριτική και μετά τίποτα ? Γιατί τόσος κομματικός φανατισμός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.